30.8.18

Προειδοποίηση Λαβρόφ σε ΗΠΑ: «Μπαίνουμε στην Ιντλίμπ μαζί με τους Τούρκους - Μην επιχειρήσετε τίποτα»


Θέμα ημερών είναι η εξαπόλυση από τον συριακό Στρατό και ρωσικών δυνάμεων της μεγάλης επίθεσης στην Ιντλίμπ για την εκκαθάριση του τελευταίου θύλακα των εξτρεμιστών μουσουλμάνων και την αποκατάσταση της εδαφικής κυριαρχία της Συρίας.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες  ότι οι δυτικοί και προ του ενδεχομένου να απολέσουν το τελευταίο στήριγμά τους στη δυτική Συρία, ετοιμάζουν μεγάλη ειδική επιχείρηση για τη δημιουργία επεισοδίου με χημικά όπλα προκειμένου να βρουν αφορμή για να επιτεθούν.
Όπως αναφέρουν συριακά ΜΜΕ οι τρομοκρατικές ομάδες στο Ιντλίμπ έχουν απαγάγει περισσότερα από 40 παιδιά για να τα θανατώσουν σε σκηνοθετημένη επίθεση με χημικά που υποτίθεται ότι θα έχει γίνει από τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας κατ' εντολή του Μπασάρ αλ Άσαντ, σε περίπτωση που αποφασιστεί να υπάρξει στρατιωτική επιχείρηση κατά της επαρχίας Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, η Al-Watan Online δήλωσε ότι περισσότερα από 40 παιδιά είχαν εξαφανιστεί υπό μυστηριώδεις συνθήκες και πιθανότατα είχαν απαχθεί από ένοπλες πολιτοφυλακές, ειδικά το μέτωπο Al-Nusra, τη βιτρίνα του Hayyat Tahrir al-Sham, σε διάφορα μέρη της Ιντλίμπ, ενώ ήδη τα "Λευκά Κράνη" ετοιμάζουν με μεγάλη προσοχή και επιμέλεια τη νέα υπερπαραγωγή τους με την σκηνοθετημένη "επίθεση."
Την ίδια ώρα και όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Ρωσίας και της Τουρκίας βρίσκονται σε διαβούλευση σχετικά με στρατιωτική επιχείρηση στην επαρχία Ιντλίμπ.
«Πριν από λίγες ημέρες στη Μόσχα, υπήρξαν συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών, των υπουργών Άμυνας και εκπροσώπων των μυστικών υπηρεσιών, στη διάρκεια των οποίων ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην Ινλίμπ για τους γνωστούς λόγους», δήλωσε ο Λαβρόφ.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο ρωσικός Στρατός μαζί με τον τουρκικό θα ενεργήσουν από κοινού στην Ιντλίμπ, «αφού και οι δύο Στρατοί είναι εξοικειωμένη στην περιοχή», όπως είπε.
Πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι η Δύση δεν θα παρέμβει στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση των δύο στρατευμάτων στην περιοχή.
«Ελπίζω ότι οι δυτικοί εταίροι να μην διαδώσουν εικασίες ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις σχεδιάζουν χημικές επιθέσεις, ούτε θα ενθαρρύνουν τους τρομοκράτες να σωθούν,  και δεν θα αποτρέψουν την αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή,  που στόχο έχει την αποδυνάμωση της ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’, την οποία ο ΟΗΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική οργάνωση», είπε.
As we’ve noted over the past week and a half, has deployed it’s biggest fleet to the since the Civil War began, and probably its biggest in a decade. https://twitter.com/AmichaiStein1/status/1034382373247434752 
This infographic circulating on VK shows what appears to be the current buildup of ships in the . If accurate, Russia is certainly gearing up for some sort of large scale military operation in the region. pic.twitter.com/OkpG4LrtdS
Προβολή εικόνας στο Twitter
Η τεράστια συγκέντρωση ρωσικών σκαφών στην Α. Μεσόγειο για την υποστήριξη της μεγάλης επίθεσης στην Ιντλίμπ.
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
naval build up near coast. Despite denying, new American reinforcement are coming to occupied NE And and just confirmed their future, long termed military presence in pics via @Muraselon