12.8.18

«Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι διυλίζετε τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνετε!».



    Η Βούλα Παπαχρήστουμε την αξία της ( και όχι με ξένες πλάτες, που λέει το τραγούδι…) κέρδισε το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ στο άλμα τριπλούν γυναικώνστους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Ανοικτού Στίβου, στο Βερολίνο.
    Αμέσως, τα «συγχαρητήρια» έπεσαν βροχή από όλους, και ιδιαίτερα των πολιτικών, κομμάτων και μεμονωμένα.
    Και εδώ, ξεκινάει το παράδοξο της υποθέσεως. Η Βούλα έπαψε ξαφνικά να είναι «ρατσίστρια» και «ξενοφοβική»; Έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη, απλώς ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ;, Όταν με το καλό γυρίσει, όλοι θα τρέξουν να φωτογραφηθούν μαζί της, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Χωρίς Ντροπή!
    Και αυτό το λέω, γιατί όλοι αυτοί οι ματσουλαραίοι που τώρα στέλνουν αγάπη, συγχαρητήρια, φιλιά, λουλούδια και ό τι μπορεί να φανταστεί ο καθένας, πρίν από λίγα χρόνια, της στέρησαν με το «έτσι θέλω» την ύψιστη αθλητική αναγνώριση, την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.
    Επειδή, όλως παραδόξως, η μνήμη μου δουλεύει καλά ακόμα, θυμάμαι πως με αφορμή ένα χιουμοριστικό σχόλιο στο twitter, έσπευσαν ΟΛΟΙ να την πετροβολήσουν, να την καταδικάσουν, να την βρίσουν, και τελικά να την τιμωρήσουν με απόσυρση συμμετοχής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παραμονές των, και ενώ ήδη βρισκόταν στο Λονδίνο!

    Τι είχε γράψει τότε η Βούλα;
«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό»!..

    Αμέσως, με μπροστάρηδες τους κόκκινους «προοδευτικούς» και άλλα σκύβαλα, έριξαν την χολή τους, όση περισσότερη μπορούσαν! Και άρχισαν οι…. επιπτώσεις!

Η  ΕΟΕ:
    «
Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου». 

Ο  ΣΕΓΑΣ:
    «
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ καταδικάζει το απαράδεκτο σχόλιο της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στο twitter, το οποίο αντίκειται στις αξίες και τις αρχές του αθλητισμού αλλά και στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων που προάγει την αρμονική συνύπαρξη και συναδέλφωση όλων των λαών και φυλών του Κόσμου.
    Με απόφασή του, στην σημερινή του συνεδρίαση, το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ παραπέμπει την αθλήτρια στην Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.
    Για την συμμετοχή της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζήτημα που εκ των πραγμάτων έχει μπει δημόσια, αρμόδια να αποφασίσει είναι η ΕΟΕ την απόφαση της οποίας, όποια και αν είναι, ο ΣΕΓΑΣ θα στηρίξει
». 

Η Δημοκρατική Αριστερά
    «Ρατσιστικό χιούμορ και "αστειάκια" που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό  Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια "αστεία" θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο», 

Το ΠΑΣΟΚ
     «Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους.»Σε κάθε περίπτωση πάντως, ελπίζουμε, έστω και καθυστερημένα, η κυρία Παπαχρήστου να κατάλαβε το λάθος της και η δημόσια συγγνώμη της να είναι πραγματικά ειλικρινής».

Το ΣΥΡΙΖΑ:
    «Οι δηλώσεις ρατσιστικού μίσους της αθλήτριας Β. Παπαχρήστου της Εθνικής ομάδας στίβου, που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, βάλλουν ευθέως εναντίον του αθλητικού ιδεώδους και της συναδέλφωσης των λαών.» Καλούμε τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΟΕ και τον υφυπουργό Αθλητισμού να πάρουν θέση εάν μπορεί η χώρα μας να εκπροσωπείται από αθλητές και αθλήτριες που διαδίδουν το ρατσισμό δίνοντας κάκιστα μαθήματα στη νέα γενιά και την αθλητική οικογένεια».

To ΚΚΕ
    «Μία βασική αιτία που γεννά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές, όπως της Β. Παπαχρήστου, είναι ο εθνικισμός και η εθνική υπεροψία, που καλλιεργούνται γενικότερα και ιδιαίτερα στο χώρο του αθλητισμού. Ο αποκλεισμός της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν αντιμετωπίζει από μόνος του το πρόβλημα. Η ουσιαστική του αντιμετώπιση προϋποθέτει πρώτα απ’ όλα διαπαιδαγώγηση που θα καλλιεργεί τη φιλία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, άρα προϋποθέτει αθλητισμό σε εντελώς διαφορετική βάση από το σημερινό του εμπορίου, της ντόπας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Κούβελος: Πρόεδρος Ολυμπιακής Επιτροπής
  «προστατεύουμε την αθλήτρια, την ελληνική ομάδα και την Ολυμπιακή Επιτροπή»   «Φανταστείτε να ερχόταν στο Λονδίνο και να την γιούχαραν μέσα στο στάδιο».
    «Όταν κάποιος δεν σέβεται τη διαφορετικότητα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός στην ολυμπιακή οικογένεια»   «Συγνώμη μπορεί να ζητήσει και κάποιος που παίρνει αναβολικά. Δεν μπαίνουν σε ζυγαριά αυτά τα ζητήματα: Λίγο ή πολύ έλλειψη σεβασμού στη διαφορετικότητα· λίγο ή πολύ χρήση απαγορευμένων ουσιών».
  
  Αυτοί οι ίδιοι δεν είναι που σήμερα πανηγυρίζουν για την επιτυχία; Λές και είναι δική τους; Τι έγινε τώρα, από την μια στιγμή στην άλλη η Βούλα έπαψε να είναι αυτό που την κατηγορούσαν και έγινε αυτή που ήθελαν; 

Σκέτη αηδία μου προκαλούν όλα αυτά. Μόνο ένα θα πώ, εκφράζοντας την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων. ΜΠΡΑΒΟ ΒΟΥΛΑ, ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ!

Ανδρέας Μελεζιάδης

__________________________________
Εγώ θα προσθέσω ,ότι όλοι αυτοί οι  τύποι δεν 'έχουν την αίσθηση του χιούμορ, αλλά έχουν επηρεαστεί  από τη κομματική προπαγάνδα και συναγωνίζονται μεταξύ τους στις δήθεν ..."ευαισθησίες" οι οποίες μόνο γέλωτα και..."συμπάθεια" προκαλούν!
Πάντως μόδα είναι και πολύ σύντομα θα περάσει...
Juan