10.8.18

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου τρία άτομα που ενέχονται σε κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων




Οι δράστες συγκρότησαν εγκληματική ομάδα και προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ εισέρχονταν στις οικίες των ηλικιωμένων και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή

Η δράση τους εντοπίζεται στις περιοχές κέντρου πόλεως Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς

Στην αυτόφωρη σύλληψη τριών (3) ατόμων προχώρησαν, μεσημβρινές ώρες χθες (09-08-2018), αστυνομικοί των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, για υπόθεση κλοπής από διαμέρισμα ηλικιωμένων στο κέντρο της πόλης.


Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 34, 26 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για εγκληματική οργάνωση-συμμορία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω εμφανίζονταν σε ηλικιωμένους ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες (έλεγχο ηλεκτρολογικού εξοπλισμού κλπ) ερευνούσαν τους χώρους των οικιών και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Από την αστυνομική έρευνα, που διενεργήθηκε σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Ανάληψης, διαπιστώθηκε ότι, οι δράστες προέβησαν, από 23-07-2018, σε τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών από οικίες κυρίως ηλικιωμένων, στις περιοχές του κέντρο πόλεως Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα αξίας (14.750) ευρώ περίπου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.