28.8.18

Τραγωδία: Νεκρός ο κυβερνήτης του Τ-2 της ΠΑ που συνετρίβη το πρωί στην Τρίπολη


Νέα τραγωδία για την Πολεμική Αεροπορία. Νεκρός εντοπίσθηκε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνήτης του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας Τ-2 Buckeye που συνετρίβη λίγο πριν τις 9 το πρωί (08.50), 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, στο χωριό Κολλίνες της Αρκαδίας, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι και οι δύο χειριστές εγκατέλειψαν κι αυτό φαίνεται να ισχύει. Τι δεν πήγε καλά στην εγκατάλειψη του δεύτερου χειριστή είναι ακόμη άγνωστο.
Για λόγους ασφαλείας, τα δύο καθίσματα εκτινάσσονται με μικρή χρονική διαφορά προς διαφορετικές κατευθύνσεις. 
Έτσι, ενώ ο επισμηναγός συγκυβερνήτης προσγειώθηκε σώος στο έδαφος και ειδοποίησε τις αρχές της Πολεμικής Αεροπορίας για το σημείο που βρισκόταν μέσω επικοινωνίας με το κινητό του τηλέφωνο, ο άτυχος κυβερνήτης που εκτοξεύτηκε προς άλλη κατεύθυνση βρέθηκε νεκρός
Το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 800 μέτρων και φαίνεται ότι και οι δύο χειριστές προσπάθησαν να το σώσουν μέχρι τελευταία στιγμή από κάποιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε.
Ο διασωθείς επισμηναγός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα όπου και υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.
Στην επιχείρηση έρευνας συμμετείχαν ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, ένα ελικόπτερο Super Puma κι ακόμη ένα ελικόπτερο Agusta Bell. Μεταφέρονται επίσης στην περιοχή και  εξειδικευμένα μέλη της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας.
pronews