6.8.18

Χαλκίδα: Κύκλωμα προσπάθησε να πουλήσει νεογέννητο σε αστυνομικούς για 18.000 ευρώ


«Βιομηχανία» πώλησης νεογέννητων βρεφών είχε στήσει ένα οργανωμένο κύκλωμα που είχε ως πεδίο δράσης την Εύβοια, αλλά τα συνολικά εννέα μέλη του έπεσαν στα δίχτυα των ανδρών της Ασφαλείας Χαλκίδας όταν τους παγίδευσε ένα ζευγάρι αστυνομικών που παρουσιάστηκαν ως αγοραστές.
Οι υποψήφιοι ανάδοχοι γονείς έκλεισαν ραντεβού με μια 40χρονη γυναίκα η οποία είχε ρόλο μεσάζοντα στις αγοραπωλησίες και συμφώνησαν να αγοράσουν ένα κοριτσάκι μόλις τεσσάρων ημερών, αντί 18.000 ευρώ. Όταν κλείστηκε η συμφωνία, η μεσολαβήτρια τους οδήγησε σε ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας σε περιοχή της Αττικής.



Εκεί, βρίσκονταν άλλες πέντε γυναίκες 29, 35, 34, 38 και 29 χρόνων και τρεις άνδρες ηλικίας 39, 41 και 32 χρόνων, ο πρώτος από τους οποίους ήταν ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος και οι άλλοι δυο είχαν αναλάβει την επιτήρηση των γυναικών με τη βοήθεια της 35χρονης.
Από τις υπόλοιπες τέσσερις γυναίκες, μία είχε μαζί της το νεογέννητο βρέφος της που επρόκειτο να πωληθεί στους αστυνομικούς. Σε νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η 38χρονη και οι δύο 29χρονες είχαν γεννήσει πρόσφατα, ενώ η 34χρονη είναι έγκυος. Όλα τα βρέφη επρόκειτο να δοθούν για παράνομες υιοθεσίες έναντι αμοιβής.
Στην κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν συνολικά 9.025 ευρώ ως προϊόντα αγοραπωλησίας βρεφών και δέκα κινητά τηλέφωνα. Τα μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η Ασφάλεια Χαλκίδας συνεχίζει την έρευνα για να εξακριβώσει αν το κύκλωμα έχει πουλήσει και άλλα νεογέννητα και σε ποιους.

aftodioikisi.gr