11.7.18

Oργή από Μόσχα για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα: «Θα απαντήσουμε ισοδύναμα»

H Ρωσία θα δώσει ακριβώς ίδια απάντηση στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ πριν από λίγο.
Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ «θα ακολουθήσει μια απάντηση καθρέφτης όπως είναι η πάγια πρακτική σε τέτοιες περιπτώσεις»

Οι δύο Ρώσοι διπλωμάτες υποτίθεται ότι προέβησαν σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, όπως η προσπάθεια χρηματισμού κρατικών λειτουργών για να αποσπάσουν πληροφορίες όσον αφορά την διαπραγμάτευση στο Σκοπιανό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η Αθήνα έχει ήδη αποφασίσει και δώσει εντολή για την άμεση απέλαση δύο ατόμων –ο ένας είναι το στέλεχος της ρωσικής πρεσβείας Βίκτορ Γιάκοβλεφ– και την απαγόρευση νέας εισόδου στη χώρα για δύο ακόμα, οι οποίοι εμπλέκονται σε σωρεία ενεργειών, μεταξύ των οποίων πληροφοριακής δραστηριότητας εις βάρος της Ελλάδας.
«Το εις βάρος της Ελλάδας» είναι συζητήσιμο αφού η ίδια η συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας είναι εξολοκλήρου εις βάρος της Ελλάδας και της Ιστορίας της.
Το ρωσικό ενδιαφέρον για το Σκοπιανό είναι δεδομένο από την στιγμή που αυτοί που πίεσαν περισσότερο από όλους για να επιτευχθεί η ταπεινωτική αυτή συμφωνία ήταν οι Αμερικανοί.
Οι ΗΠΑ ήθελαν πάση θυσία να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με οποιοδήποτε όνομα ακόμα κι αν τα αποκαλούσαν... Ντίσνειλαντ, προκειμένου να έχουν τον έλεγχο όλων των Βαλκανίων και να τα έχουν αποσπάσει από την ρωσική σφαίρα επιρροής.
Βέβαια ήθελαν εξίσου πιεστικά να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην σύνθετη ονομασία διότι με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα είναι έκθετη στο μέλλον σε γεωπολιτικούς εκβιασμούς. Πάντα θα υπάρχει η απειλή «απόσπασης» της Μακεδονίας εάν η Ελλάδα δεν είναι «καλό παιδί».
Θυμίζουμε τι είχε πει ο Μ.Θοεδωράκης προ μηνός.
«Σε περίπτωση όμως που τα Σκόπια γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, θα είναι ευκολότερο για τους αμερικανούς να μας εκβιάζουν σείοντας πάνω απ’ το κεφάλι μας την Νατοϊκή «Μακεδονία» σαν μπαμπούλα για να ενδώσουμε σε νέες πολιτικές που θα ήθελαν να μας επιβάλουν.»
Το ωραίο στην όλη υπόθεση είναι ότι οι ίδιες διπλωματικές πηγές οι οποίες αποκάλυψαν την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών ισχυρίζονται ότι «Η Ελλάδα θέλει να κρατήσει καλές σχέσεις με την Ρωσία και να προωθήσει την φιλία μεταξύ των δύο εθνών και την συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων. Όμως αυτό μπορεί να γίνει μόνο στην βάση της ισότητας και του αμοιβάιου σεβασμού της ανεξαρτησία των δύο χωρών»
Καλές σχέσεις; Δεν το βλέπουμε...
pronews