3.7.18

Σκληρές αερομαχίες και εμπλοκή με τουρκικά F-16 πάνω από το Αιγαίο


Ο Αρχηγός της Πολεμικής μας Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου βρίσκεται σήμερα Τρίτη στο Ράιμστάιν της Γερμανίας, στην συνάντηση των αεροποριών του ΝΑΤΟ, εκεί όπου βρίσκεται και ο Τούρκος ομόλογός του, Αμπιντίν Ουνάλ.
Αυτή την ημέρα, λοιπόν, διάλεξε η Τουρκία για να κάνει «ποδαρικό» με σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο, για πρώτη φορά μετά την επανεκλογή Ερντογάν ως Σουλτάνου πλέον.

Από τις 11:30 το πρωί ξεκίνησαν τον «χορό» των παραβιάσεων, οπότε ένα ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής έκανε τον περίπλου της Λέσβου, υποτίθεται για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών και αναχαιτίστηκε από ένα ελληνικό μαχητικό.
Όμως, το μεσημέρι, συνολικά έξι τουρκικά μαχητικά, τα τέσσερα εκ των οποίων οπλισμένα, παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο χώρο ανάμεσα από την Λήμνο και την Λέσβο, και στις 14.40 είχαν σκληρές αερομαχίες με τέσσερα ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν από Αγχίαλο και Λάρισα.
Μάλιστα, υπήρξε και εμπλοκή πάνω από το Αιγαίο με τους Έλληνες πιλότους να αναγκάζουν τους Τούρκους να εγκαταλείψουν για ακόμη μία φορά την οδό των προκλήσεων.
tribune