9.7.18

Στο έλεος σφοδρής κακοκαιρίας Αθήνα και Κεντρική Ελλάδα - Στο ίδιο μοτίβο και τη Δευτέρα ο καιρός (φωτό, βίντεο)

Σφοδρή κακοκαιρία, ασυνήθιστη για την εποχή, πλήττει πολλές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδος: Από τα Τρίκαλα ως τη Φθιώτιδα και από την Αττική ως την Κορινθία.
Στην Αθήνα άνοιξαν οι ουρανοί το απόγευμα της Κυριακής με έντονη βροχόπτωση. Στα νότια προάστια η βροχή πλημμύρισε δρόμους, μετατρέποντάς τους σε ποτάμια.

Προβλήματα και στο λιμάνι του Πειραιά
Η νεροποντή σε συνδυασμό με χαμηλή νέφωση δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην ορατότητα των επιβατικών πλοίων που αποπλέουν και καταπλέουν στο λιμάνι του Πειραιά.
 Τα επιβατικά πλοία στην είσοδο και στην έξοδο του λιμένος Πειραιώς κινούνταν με πολύ χαμηλή ταχύτητα και χρησιμοποίησαν συριγμούς με δεδομένο ότι η ορατότητα ήταν πολύ χαμηλή.
Σε ποιους δρόμους δημιουργήθηκαν προβλήματα
Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους δρόμους ήταν πολλά. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:
- Και στα δύο ρεύματα της Πειραιώς, από το ύψος της λεωφόρου Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας.
- Στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ανθέων στο ρεύμα προς Αθήνα.
- Στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας - Θηβών, από το ύψος της αερογέφυρας Μάνδρας επί της Ν.Ε.Ο.Α.Κ στο ρεύμα προς Θήβα.
- Στην έξοδο της Μάνδρας (Κόμβος 1), στο ρεύμα προς Ελευσίνα της Αττικής οδού.
- Στα διόδια Ελευσίνας στο ρεύμα προς Αθήνα.
- Στις οδούς Κοροπούλη, Στρατηγού Ρόκα (και στα δύο ρεύματα) και Αγίας Αικατερίνης στην Μάνδρα.
Λίγο μετά τις 9  το βράδυ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε όλα τα σημεία, εκτός της Πειραιώς, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία και προς την πύλη 2, στο λιμάνι του Πειραιά.
Έντονα καιρικά φαινόμενα και σε όλη τη Φθιώτιδα, με την βροχόπτωση να είναι πιο έντονη κατά τόπους σε ορισμένες περιοχές δυτικά και βόρεια του νομού, όπως αναφέρει το lamiareport.gr.
Στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού στο ύψος της Καμηλόβρυσης χώματα και πέτρες έπεσαν μέσα στο δρόμο. Ευτυχώς παρά τα έντονα φαινόμενα δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά ατυχήματα ή ζημιές.
Το μπουρίνι πέρασε και από τις ακτές της Ανατολικής Φθιώτιδας και της Λοκρίδας, κάνοντας άνω κάτω τις παραλίες και τα καταστήματα που ήταν γεμάτα κόσμο.
Οι οδηγοί παρακαλούνται να μην επιχειρήσουν να διαβούν με το αυτοκίνητό τους από την περιοχή του Ξηριά στη Ροδίτσα καθώς τα νερά που κατεβάζει ο χείμαρρος από το Δομοκό είναι πάρα πολλά και έχει καταστεί απροσπέλαστος.
Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες ο Ξηριάς στη Ροδίτσα έχει φουσκώσει και έχει κατεβάσει πολύ νερό. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί όχι μόνο τώρα άλλα και τις επόμενες ώρες στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο είναι παγίδα για όσους δεν το γνωρίζουν.
Μπουρίνι σάρωσε και την περιοχή της Κορινθίας. Δείτε πλάνα από drone από την Εθνική οδό.


Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Χαλκιδική νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά διαστήματα πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 22 έως 29 και στην Κρήτη τοπικά έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νότια γενικά αίθριος. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά διαστήματα πιθανώς θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
pronews.gr