4.7.18

Οι Κούρδοι της Συρίας προειδοποίησαν τους Τούρκους να μην τολμήσουν να εισέλθουν στη Μανμπίτζ


Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ, που ανήκει στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), προειδοποίησε τον τουρκικό στρατό να μην αποτολμήσει να εισέλθει στην πόλη Μανμπίτζ της βορειοδυτικής Συρίας, διότι αυτό θα απαντηθεί με ένοπλη σύγκρουση.

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται μετά από αρκετό καιρό που ο τουρκικός στρατός έχει αρχίσει περιπολίες κατά μήκος των εδαφών που κατέχει η Τουρκία στη βορειοδυτική Συρία με εκείνα που ελέγχουν οι Κούρδοι με τη βοήθεια των Αμερικανών.
Ο Κούρδος αξιωματούχος Χελίλ Μποζί σε δηλώσεις του την Τετάρτη είπε ότι σε πρόσφατη συνάντηση του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μανμπίτζ με αντιπροσωπεία του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, οι δυτικοί σύμμαχοι διαβεβαίωσαν ότι εξασφαλίζουν την ασφάλεια της Μανμπίτζ και κανείς δεν θα εισέλθει στην περιοχή της.
«Ωστόσο, σε περίπτωση απρόβλεπτης κατάστασης, σκοπεύουμε να αντισταθούμε στον τουρκικό στρατό», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Στρατιωτικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με γαλάζιο χρώμα απεικονίζονται τα τουρκοκρατούμενα εδάφη. Με κίτρινο χρώμα τα υπό κουρδικό έλεγχο εδάφη, με κόκκινο η κυβέρνηση, με πορτοκαλί οι Ρώσοι, με πράσινο η Αλ Κάιντα και άλλοι ισλαμιστές.

tribune