4.7.18

Σε ασφυκτική κατάσταση τα νησιά και το ΛΣ συνεχίζει να μεταφέρει λαθραίους μετανάστες από τα τουρκικά παράλια

Θα τους προσμετρήσετε  ως τουρίστες για να πανηγυρίσετε για άλλη μια φορά κ. Τσίπρα;
ΑΛΕΞ
Με τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να ασφυκτιούν, για ακόμη μια χρονιά, το ΛΣ συνεχίζει κανονικά τις μεταφορές λαθραίων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών με τον βαρύγδουπο τίτλο «Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου» (Ε.Σ.Κ.Ε.Σ.Μ.Α.), (φυσικά το συνθετικό “ελέγχου συνόρων” δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς δεν υπάρχει κανένας έλεγχος) οι μετανάστες στα νησιά έχουν φτάσει αισίως στους 17.771.
Από αυτά στη Λέσβο βρίσκονται συνολικά 9.472 άτομα, από τα οποία τα 7.356 στο ΚΥΤ, αν και η χωρητικότητά του φθάνει μόλις τις 3.000.
Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι πως και βάσει με τη συμφωνία με τη Γερμανία κανείς από τους ανωτέρου δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει στη συγκεκριμένη χώρα, καθώς θα επιστραφεί πίσω.
Την ίδια ώρα το ΛΣ κάνει ότι είναι δυνατό για να επιτείνει το πρόβλημα.
Όπως έγινε γνωστό πλωτό του ΛΣ «εντόπισε» λέμβο στην περιοχή “ΜΥΡΣΙΝΙΔΙΟΥ” ν. Χίου, (ο «εντοπισμός» γίνεται πάντα αφού η λέμβος έχει εισέλθει παράνομα στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα και ποτέ πριν ώστε να αποτραπεί η είσοδος) η οποία μετέφερε 42 λαθραίους μετανάστες.
Αμέσως τους περισυνέλεξε και τους μετέφερε στο λιμένα Χίου για να ξεκινήσουν τη νέα τους ζωή στην Ελλάδα.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Αφού εισέρχονται παράνομα και ανενόχλητοι στη «χώρα» στη συνέχεια τους «συλλαμβάνουν» όταν επιχειρούν να φύγουν!
Σύμφωνα πάλι με ανακοίνωση του ΛΣ στελέχη του κ εντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, «συνέλαβαν»  κατά την αποβίβασή τους από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο λιμένα Ηρακλείου  δύο αλλοδαπούς διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να εξέλθουν λάθρα από τη «χώρα», αναφέρει το ΛΣ, σαν να εννοεί ότι όταν ήρθαν είχαν νόμιμα έγγραφα!
Φυσικά οι συλλήψεις είναι εικονικές αφού στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι με ορισμό τακτικής δικάσιμου, και άντε να τους βρεις μετά…
pronews