14.7.18

ΠΟΜΕΝΣ: Ρωτήσατε τους Στρατιωτικούς κ. Τσακαλώτο;


Παραθέτουμε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών


Από εχθές το βράδυ στο e-mail της Ομοσπονδίας μας (info@pomens.gr), καταφθάνουν πληροφορίες – δημοσιεύσεις , όπου ο Υπουργός κ. Τσακαλώτος στο Eurogroup κατέθεσε πρόταση για περικοπές 28 εκατομμυρίων Ευρώ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Μέσα στην εφιαλτική πρόταση των 28 εκατομμυρίων Ευρώ, διαπιστώνεται ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κωδικοί του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι οποίοι όπως καταδεικνύεται επηρεάζουν την καθημερινότητα των στελεχών τόσο στην υγειονομική περίθαλψη, στην προμήθεια φαρμακευτικού υλικού όσο και στις πληρωμές των μετακινήσεων στρατιωτικών για εκτέλεση υπηρεσίας.

Με άλλα λόγια δηλαδή ως σήμερα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει εκδώσει την απαιτούμενη Υπουργική Απόφαση για τον εναρμονισμό των οδοιπορικών εξόδων στα επίπεδα του λοιπού Δημοσίου Τομέα, αλλά ταυτόχρονα μειώνει τις αντίστοιχες δαπάνες.
Επίσης δεν επιτρέπει στον στρατιωτικό να επισκεφτεί άλλα νοσοκομεία, να πάρει φάρμακα και να κάνει εξετάσεις μέσω του συστήματος ΗΔΙΚΑ, αναγκάζοντας τον να προπληρώνει το σύνολο των δαπανών, αναμένοντας με περίσσια υπομονή επιστροφή μέρους των χρημάτων του, μήνες αργότερα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), ερωτά τη Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ όσο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την εν λόγω πρόταση :

•Ποια η εισήγηση – απάντηση της Πολιτικής Ηγεσίας στην πρόταση του Υπουργού κ. Τσακαλώτου ;

•Ως πότε οι εν ενεργεία στρατιωτικοί θα χρηματοδοτούν πολιτικές άλλων Υπουργείων ;

•Αν περίσσευαν τα 28 εκατομμύρια ευρώ του ΥΠΕΘΑ, γιατί τόσο καιρό δεν δόθηκαν στην αποζημίωση της νυχτερινής απασχόλησης που η ίδια η Κυβέρνηση νομοθέτησε ;


το Διοικητικό Συμβούλιο


bloko.gr