23.7.18

ΝΔ για την «διπλωματία της κότας» του Ν.Κοτζιά: «Υπουργέ της Αποικίας Χρέους γελάνε στην Ανατολή (Μόσχα)»

Η ΝΔ δεν άφησε αναπάντητα τα περί «διπλωματίας της κότας» που είπε ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς όσον αφορά τη στάση προηγούμενων κυβερνήσεων στην εξωτερική πολιτική και του απάντησε πως «στην Ανατολή γελάνε μαζί σου»εννοώντας την Μόσχα και τον χαρακτήρισε με ειρωνικό τρόπο «πανίσχυρο υπουργό της Αποικίας Χρέους»

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολίασε με ένα αιχμηρό tweet την φράση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, «η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε»,την οποία είπε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Όλοι οι προηγούμενοι κότες, είπε, με διαπεραστική ματιά, στον καθρέφτη του ο πανίσχυρος Υπουργός της "Αποικίας Χρέους". Ατρόμητος καβαλάρης εκείνος με πύρινη ρομφαία που έτρεμε όλη η υφήλιος. Ένα τρανταχτό γέλιο ακούστηκε από την Ανατολή... Τίτλοι τέλους. Καλές διακοπές», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.
Η αλήθεια είναι ότι τέτοιες εκφράσεις εκθέτουν τον ΥΠΕΞ καθότι δείχνει σαν να έχει το θάρρος «μονόδρομα» να επιδεικνύει «ανδρεία» για υποτιθέμενη εμπλοκή των Ρώσων στα εσωτερικά της χώρας αλλά όταν πρόκειται για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού (π.χ ΗΠΑ) ή και για το διοικητικό κέντρο της Ευρώπης (π.χ Γερμανία) που σαφώς και καθημερινώς επεμβαίνουν στην εσωτερική πολιτική σκηνή, εκεί δεν έχουμε ανάλογες «θορυηβώδεις» κινήσεις.

"Όλοι οι προηγούμενοι κότες",
είπε, με διαπεραστική ματιά, στον καθρέφτη του ο πανίσχυρος Υπουργός της "Αποικίας Χρέους".
Ατρόμητος καβαλάρης εκείνος με πύρινη ρομφαία που έτρεμε όλη η υφήλιος.
Ένα τρανταχτό γέλιο ακούστηκε από την Ανατολή...

Τίτλοι τέλους.

Καλές διακοπές.


pronews