26.7.18

“Η Δουνκέρκη της φλεγόμενης Αττικής”…Η σημασία της επιχείρησης των ΕΔ που κάποιοι “δεν είδαν”!


“Η Δουνκέρκη της Ανατολικής Αττικής”…Ο τίτλος ανήκει στον συνάδελφο Γιώργο Τσακίρη και προέκυψε από τον ίδιο στη συζήτηση που είχε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, με δημοσιογράφους χθες στο ΥΠΕΘΑ, μετά από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τους Αρχηγούς… Η από θαλάσσης επιχείρηση των ΕΔ μάλλον έχει απ΄ όλους μας υποτιμηθεί… Αν δεν είχε γίνει ο από θαλάσσης απεγκλωβισμός εκατοντάδων απελπισμένων ανθρώπων, η κατάσταση θα ήταν ακόμη πιο τραγική…


Η αλήθεια είναι ότι μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση για αποστολή φρεγάτας, αρματαγωγού και της Ζ’ ΜΑΚ, πολλοί δεν την καταλάβαμε. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζαμε το Μάτι. Το να έχεις περάσει ως επισκέπτης μια, δυο φορές από μια περιοχή δεν σημαίνει ότι την ξέρεις…
Μετά από τη χθεσινή ενημέρωση έγινε κατανοητό πως αν δεν είχε αποφασιστεί η αποστολή δυνάμεων του ΠΝ και τμήματος της Ζ’ ΜΑΚ, οι εξελίξεις ίσως να ήταν ακόμη πιο τραγικές. Πολλοί άνθρωποι απελπισμένοι έπεσαν στη θάλασσα κι ανοίχτηκαν για να μπορέσουν να αναπνεύσουν. Τα πληρώματα των ελικοπτέρων Seahawk που έσπευσαν στην περιοχή και την φώτιζαν, έμειναν έκπληκτα όταν άρχισαν να εντοπίζουν ανθρώπους στη θάλασσα ακόμη και 4,5 μίλια από τη παραλία! Είναι αυτά τα ελικόπτερα που κάποιοι δεν ΕΙΔΑΝ ,δεν ΑΚΟΥΣΑΝ, δεν ΔΙΑΒΑΣΑΝ και χθες φώναζαν σε τηλεοπτικό παράθυρο “που ήταν τα ελικόπτερα του ΠΝ”!!! Αν δεν ήταν τα ελικόπτερα του ΠΝ να φωτίσουν τη θαλάσσια περιοχή στην οποία κόσμος κολυμπούσε θα είχαμε ακόμη περισσότερα θύματα… Κι έχουμε ήδη πολλά.
Μαζί με τις δυνάμεις του ΠΝ πλήθος εθελοντών και ιδιωτών έσπευσαν με μικρές βάρκες και φουσκωτά να προσφέρουν βοήθεια. Και ήταν ανεκτίμητη η συμβολή τους στη διάσωση εκατοντάδων ανθρώπων.
Γι΄ αυτό και ο τίτλος που “έβγαλε” ο συνάδελφος Γ. Τσακίρης, για τη νυχτερινή επιχείρηση των ΕΔ στην ανατολική Αττική ήταν μάλλον εύστοχος.
Τι είπε μπροστά τις κάμερες ο Καμμένος για την επιχείρηση.
militaire