14.7.18

Μόσχα για απελάσεις διπλωματών: «Τις υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ στον Τσίπρα - Έγινε σοβαρή ζημιά στις σχέσεις μας με Ελλάδα»

«Οι ΗΠΑ κρύβονται πίσω από την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα», είπε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και τονίζει ότι «έγινε πολύ σοβαρή ζημιά στις ελληνορωσικές σχέσεις».

Όπως μεταδίδει το Sputnik, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών  ανακοίνωσε πως «η ελληνική πλευρά δεν παρείχε αποδείξεις για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα».
Μάλιστα, χαρακτηρίζει το περιστατικό «απολύτως αβάσιμο».
Συγκεκριμένα το ρωσικό ΥΠΕΞ είπε: «Η Ουάσιγκτον... βρίσκεται πίσω από την αντιρωσική απόφαση της κυβέρνησης της Ελλάδας»
"Washington… is behind the anti-Russian decision of the government of Greece,"
Δηλαδή η Ρωσία κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι παίρνει εντολές από την Ουάσιγκτον και κάνει ότι της πούνε.
Εδώ να σημειώσουμε ότι πριν λίγο η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία ήταν για χρόνια μαζί με τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε για τον πρωθυπουργό:
«Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν παρέδωσε απλώς το όνομα, παρέδωσε συνολικά κυριαρχία διότι αναγνώρισε αυτό που κανείς προηγουμένως δεν τόλμησε να αναγνωρίσει γιατί είναι ανυπόστατο, δηλαδή μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα, άφησε ορθάνοιχτη την πόρτα για αλυτρωτικές διεκδικήσεις. Ο κ. Τσίπρας με πολύ επικίνδυνο τρόπο έχει αποδεχθεί να είναι το κανίς της Ουάσινγκτον, να εκτελεί τις εντολές των ΗΠΑ και της Γερμανίας και βάζει την χώρα σε περιπέτειες και στις διεθνείς της σχέσεις»
Δηλαδή αποκάλεσε τον πρωθυπουργό «σκυλάκι» των ΗΠΑ (καθότι η ράτσα των κανίς είναι σκυλιά του σαλονιού) (σ.Juan: έστω και χωρίς γραβάτα)
Συνεχίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ:
 «Θεωρούμε πως η ενέργεια αυτή ήταν απολύτως παράλογη, και δεν επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα από την ελληνική πλευρά και έρχεται σε αντίθεση με την φύση των διμερών μας σχέσεων και είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρή ζημιά»
«We  consider this action to be absolutely unreasonable, not confirmed by facts from the Greek side, which runs counter to the nature of our bilateral relations and is capable of inflicting serious damage»
Η κυβέρνηση Τσίπρα επέλεξε να δημιουργήσει ρήξη με μια χώρα η οποία είναι αρεστή στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού λόγω ιστορικών δεσμών, γεωπολιτικής εγγύτητας και κυρίως λόγω της... Ορθοδοξίας.
Μια μεγάλη υπερδύναμη που καλό είναι να έχεις καλές σχέσεις μαζί της.
pronews