14.7.18

Τι είναι «οι πυραμίδες» που θα αλλάξουν στα ελληνοαλβανικά σύνορα και πώς μπορούν να προκαλέσουν αλλαγή συνόρων

Παρεξήγηση ήταν! Απλά θα βάψουμε τις "πυραμίδες" ροζ (τα υπόλοιπα τα έχουμε ήδη βάψει μαύρα) Juan
Η διευκρίνιση, του Μεγάρου Μαξίμου που δόθηκε πριν από λίγο υπό μορφή non paper σχετικά με την δήλωση περί «διευθέτησης συνόρων με την Αλβανία» του Α.Τσίπρα αφορούσε το ζήτημα της συντήρησης των πυραμίδων στα σύνορα με γείτονα χώρα.

Το θέμα είναι ότι η μετακίνηση των πυραμίδων αυτών προκαλεί αλλαγή συνόρων. Να θυμίσουμε ότι παλιά στα χωριά τα χωράφια οριζόντουσαν με πασαλάκια.
Είναι επίσης γνωστό ότι τη νύχτα αυτά τα πασαλάκια έτρωγαν σουτ... και μετακινούνταν κάποια μέτρα ώστε ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες να κερδίσει σε τετραγωνικά μέτρα καθώς τότε δεν υπήρχε το κτηματολόγιο ενώ μετά από την πάροδο αρκετών ετών με το δικαίωμα της χρησικτησίας, εάν δεν υπήρχε αντίδραση κάποιος μπορούσε να σφετερισθεί νόμιμα την περιουσία κάποιου άλλου.
Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνονταν από την αντίθετη πλευρά.
Οι συμφωνίες μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου  με τις οποίες καθορίστηκαν τα ελληνοαλβανικά σύνορα, προέβλεπαν ότι αυτά ορίζονται στο βουνό, εκεί «όπου χωρίζουν τα νερά της βροχής». Η χάραξη, μάλιστα, έγινε ανάμεσα σε έναν Έλληνα και έναν Αλβανό αξιωματικό παρουσία και διεθνούς παρατηρητή.
Στο σημείο, αυτό, λοιπόν, και επειδή δεν υπάρχει κάποιο φυσικό σύνορο ή τείχος, τοποθετήθηκαν περίπου ογδόντα πέτρινα αντικείμενα σε πυραμιδικό σχήμα. Έχουν ύψος έως δύο μέτρα και από τη μια πλευρά τους γράφουν «Ελλάδα» και τον αριθμό της πυραμίδας και από την άλλη «Αλβανία».
Οι πυραμίδες αυτές, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συντηρούνται ενώ αρκετές φορές μετακινούνται (...) λόγω και** των φυσικών φαινομένων. (!!!)
Σε αυτές, λοιπόν, τις πυραμίδες κάνει αναφορά το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου*, με το οποίο διευκρινίζεται και η χθεσινή αναφορά του Πρωθυπουργού σε σύνορα.
pronews
* Εντυπωσιακό! Κάνουν σχόλια και τα (ανεύθυνα)  κτήρια!!!
** το "και" δεν το καταλάβαμε!
Juan