15.7.18

ΝΔ: «Θα έχουμε χιονοστιβάδα εξελίξεων αν εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία λόγω των απελάσεων η Ρωσία»

Λόγια μεγάλων ανδρών!!! Αν θέλετε να πέσει η κυβέρνηση, παραιτηθείτε εσείς της ΝΔ από βουλευτές, οπότε  θα γίνουν αμέσως εκλογές. Δεν το κάνετε, γιατί απλά περιμένετε να κάνει και άλλες "εξυπνάδες" ο Τσίπρας για να αυξήσετε τα ποσοστά σας και δεν ενδιαφέρεστε για το συμφέρον της Χώρας. Σας μάθαμε και εσάς.΄Juan
«Αν η Ρωσία εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα σημαίνει ότι θα ξεκινήσει μια χιονοστιβάδα εξελίξεων» δήλωσε πριν λίγο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος αναφερόμενος στην πιθανή αντίδραση της Μόσχας για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών. 

Υπογράμμισε επίσης ότι «Θα πρέπει να περιμένουμε συγκεκριμένα μέτρα και αντίμετρα από τη ρωσική πλευρά, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις που έχει γενικά η Ρωσία, σε τέτοιες περιπτώσεις». 
Οπως αποκάλυψε χθες το pronews.gr  η Μόσχα μελετά την έκδοση ταξιδωiτικής οδηγίας προκειμένου να αποφεύγουν οι Ρώσοι τουρίστες και επιχειρηματίες την Ελλάδα για λόγους ασφαλείας, λόγω του αντιρωσικού κλίματος που έχει πυροδοτήσει η ελληνική κυβέρνηση με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών και τις κατηγορίες που έχει εκτοξεύσει σε βάρος τους ότι εργάζονταν κατά των ελληνικών συμφερόντων, είναι πιθανόν να εκδώσει τις επόμενες ημέρες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Οπως ανέφεραν πηγές από τη Μόσχα «Το ταξίδι και η παραμονή των Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα, πλέον μπορεί να εξελιχθεί σε μια επικίνδυνη για την ασφάλειά τους διαδικασία.
Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ρωσία υπονομεύει τα εθνικά της συμφέροντα, άρα και οι Ρώσοι πολίτες δεν πρέπει να θεωρούν ασφαλή την χώρα.
Τις επόμενες ημέρες θα ληφθεί απόφαση για τα μέτρα που θα λάβει η ρωσική κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών που ταξιδεύουν στην Ελλάδα».
Αν τελικά εκδοθεί τουριστική οδηγία θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα για τουριστικούς προορισμούς, όπως η Χαλκιδική, η Πιερία, η Αττική, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Κρήτη κλπ.
Σε ότι αφορά την υπόθεση των απελάσεων ο Γ.Κουμουτσάκος αποκάλυψε ότι«Η ΝΔ εξακολουθεί να μην είναι ενημερωμένη από την κυβέρνηση για ένα τόσο σοβαρό κραδασμό στις σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας» προσθέτοντας πως οι πληροφορίες που έχει είναι δημοσιεύματα έγκυρων εφημερίδων αλλά και διαρροές κύκλων.
Ανέφερε πως η τακτική της σιωπηλής και κρυφής διπλωματίας στο θέμα των Ρώσων διπλωματών ακολουθήθηκε και στη συμφωνία με τα Σκόπια αλλά και στο θέμα της διαπραγμάτευσης με την Αλβανία. 
Τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει στόχο να διασφαλίζει έναν περιβάλλον ειρήνης και σταθερότητας για τα εθνικά της συμφέροντα, δεν πρέπει να γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης.
Αναφερόμενος στη διάσταση απόψεων στελεχών της κυβέρνησης έκανε λόγο για παιχνίδι της ελεγχόμενης σχιζοφρένειας της κυβέρνησης και είπε ότι με αυτή τη διάσταση απόψεων ήταν παρούσα η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ. «Αυτή η φαρσοκωμωδία είναι η εικόνα της Ελλάδας εντός και εκτός. Η Ελλάδα να προχωρήσει γρήγορα σε εκλογές δεν αντέχει άλλο αυτό την πολιτική σχιζοφρένεια», δήλωσε.
Εκτίμησε ότι οι εκλογές που θα γίνουν θα είναι εξόχως πολωτικές, στα όρια της μη ελεγχόμενης σύγκρουσης και ότι η ευθύνη γι΄αυτό ανήκει στην κυβέρνηση. 
pronews