5.7.18

Κι όμως οι Α.Τσίπρας-Ν.Κοτζιάς «εκπλήρωσαν» το «όραμα» του Α.Χίτλερ για δημιουργία της «Μακεδονίας»

Παλαμάκια να χτυπάνε κι οι άλλοι να μοιρολογάνε...Juan
Το πώς ξεκίνησε το Μακεδονικό ζήτημα από τον Τίτο λίγο πολύ το γνωρίζουν όλοι αλλά ο πρώτος που επιχείρησε να το υλοποιήσει και το οραματίζονταν ήταν ο ίδιος ο Γερμανός δικτάτορας, Αδόλφος Χίτλερ ο οποίος στις 5 Σεπτεμβρίου 1944, με εμπιστευτικό τηλεγράφημα, ζητάει να υλοποιηθεί η ανεξαρτητοποίηση πολύ-εθνικού κράτους ανάμεσα στις κατεχόμενες Ελλάδα-Γιουγκοσλαβία-Βουλγαρία!

Εδώ όμως έχουμε το εξής αυταπόδεικτο γεγονός:
Το όραμα του Αδόλφου Χίτλερ το εκπλήρωσε ένας ηγέτης αριστερών καταβολών όπως το επεδίωκε τότε ο επίσης αριστερός Τίτο κατόπιν πιέσεων από την Γερμανίδα καγκελάριο Α.Μέρκελ!

Η καγκελάριος της Γερμανίας είχε δηλώσει στις 21 Φεβρουαρίου 2018, ότι θα ασχοληθεί η ιδια προσωπικά, ώστε να αποδεχθεί η Ελληνική πλευρά την αποδοχή της ονομασίας «Μακεδονία» για το σκοπιανό κρατίδιο. 
Την ίδια ονομασία την είχε ζητήσει και ο Αδόλφος Χίτλερ!
Μάλιστα, όταν είχε προτείνει την ονομασία, οι Γιουγκοσλάβοι της περιοχής είχαν αντιδράσει, διότι πίστευαν ότι δεν είναι Μακεδόνες.
Παρόλα αυτά, και μετά την δολοφονία του Βασιλιά της Γιουγκοσλαβίας, ο Μιχαήλοφ που ανέλαβε την εποχή που η περιοχή ήταν ακόμα Βουλγαρική, και λίγο μετά, σε συνεργασία με το Ράιχ,έβαλε μπροστά το σχέδιο και μάλιστα ονειρευόταν το μελλοντικό κρατίδιο να λειτουργεί ως «Ελβετία των Βαλκανίων».
Και όμως, μέχρι και σήμερα, η ονομασία «Ελβετία των Βαλκανίων» είναι συνωνυμο της τουριστικής πόλης Μπάνσκο που θα περιλαμβανόταν στο ανεξάρτητο προτεκτοράτο!
Ακολουθεί το έγγραφο του Χίτλερ που το δημοσίευσε η ιστοσελίδα katohika.gr, 7 μήνες πριν τον θάνατό του, όπου σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δημιουργήσει μια στρατηγική βάση, απαιτεί άμεσα να δημιουργηθεί το κρατίδιο αυτό.
Το έγγραφο μεταφρασμένο αναφέρει:
Να αντιμετωπίζεται ως θέμα εμπιστευτικού χαρακτήρα (να εκτυπωθεί)
Τηλεγράφημα
5 Σεπτεμβρίου 1944
(Κ. Schreiber)
Με ειδικό τρένο, στις 5 Σεπτεμβρίου 1944 –ώρα 1: 07.
Έφτασε στις 5 Σεπτεμβρίου 1944- ώρα 1: 40.
Αρ. 1937 5.9.
Bram 940 / 44R
Γερμανικό Προξενείο Σόφια
Μυστικό σημείωμα αποκλειστικά για τη μυστική υπηρεσία του Ράιχ
Το μυστήριο της πιο επείγουσας νύχτας του Ράιχ.
Για διπλωμάτες
Σύνδεση στο Τηλεγράφημα της 09/01/1944 +)
Ο Φύρερ δήλωσε και πάλι ότι η διακήρυξη ανεξαρτησίας της Μακεδονίας πρέπει να συμβεί τώρα, χωρίς καθυστέρηση. Ως εκ τούτου, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ράιχ απαίτησε, ανεξάρτητα από τις δικές σας σκέψεις, να υποδείξει με τηλεγράφημα και να ενημερωθεί την ίδια στιγμή,  και αμέσως να αναφέρετε ποιος από εσάς θα είναι υπεύθυνος για τη διεξαγωγή της εν λόγω ενέργειας, και ότι αυτή η επιτροπή θα κηρύξει την ανεξαρτησία της Μακεδονίας .
Reinebeck
Σημείωση: 1432 Να σταλεί στο προξενείο της Σόφια
09/05/44
Ο Χιτλερ θεωρουσε μείζονος σημασίας για την στρατηγική του, να δημιουργηθεί αυτό το κρατίδιο προτεκτοράτο, για να κρατήσει τις 3 χώρες υπό τον έλεγχό του.
Δεν πρόλαβε να το κανει πραγματικότητα, καθώς την επόμενη ημέρα 6 Σεπτεμβρίου 1944, η Ρωσία έφτασε στην Βουλγαρία, ενώ τις επόμενες ημέρες οι Έλληνες απελευθέρωσαν τις περιοχές της Καβαλας, της Ξάνθης και των Σερρών. Γεγονότα που σηματοδότησαν την αρχή του τέλους για το Ράιχ.
Αυτό όμως που συνάγεται από την σημερινή γερμανική στάση είναι πως τα Σκόπια δεν ήταν μια προσωρινή επιλογή της τότε ολοκληρωτικής ηγεσίας της Γερμανίας αλλά πρόκειται περί γεωστρατηγικής επιλογής και μάλιστα διαχρονικής για να βάλουν «πόδι» οι Γερμανοί στα Βαλκάνια και να διεκδικήσουν την έξοδό τους στο Αιγαίο.
Τελικά το Αιγαίο δεν το θέλουν μόνο οι Τούρκοι. Όλες οι ηπειρωτικές δυνάμεις επιθυμούν την έξοδό τους στα «θερμά» νερά του. Όποιος το ελέγχει, ελέγχει και την Μεσόγειο και όποιος ελέγχει την Μεσόγειο, ελέγχει τον κόσμο.
pronews