27.7.18

Γέμισε η Τράπεζα Αίματος του «Σισμανογλείου» από την ανταπόκριση των Κομοτηναίων


«Μην προσέρχεστε πλέον στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής για επιπρόσθετη δωρεά αίματος» αναφέρει ο διοικητής Γιώργος Φιλιππίδης σε ανακοίνωση του

Παράκληση στους πολίτες να σταματήσουν να προσέρχονται πλέον στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής επειδή έχουν συμπληρωθεί τα απαραίτητα αποθέματα αίματος, απευθύνει ο διοικητής του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου κ. Γιώργος Φιλιππίδης.

Στην ανακοίνωση του αφού ευχαριστεί θερμά τους εκατοντάδες πολίτες που προσέφεραν εθελοντικά αίμα για τους πυροπαθείς της Αττικής, προσθέτει ότι το Νοσοκομείο θα αδυνατεί σε λίγο να αποθηκεύσει αίμα στην Τράπεζα Αίματος ενώ καλεί τέλος, τους αιμοδότες να συνεχίσουν από την επόμενη εβδομάδα την προσφορά για τις τακτικές και διαχρονικές ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Αναλυτικά, ο κ. Φιλιππίδης αναφέρει:
«Το τελευταίο διήμερο εκατοντάδες συμπολίτες μας έχουν προσέλθει στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής για να προσφέρουν εθελοντικά αίμα για τους πυροπαθείς πολίτες του Λεκανοπεδίου Αττικής. Η προσέλευση ήταν εξαιρετικά μεγάλη και πέρα από κάθε προσδοκία, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ενότητα και των αλτρουισμό των Ελλήνων σε καταστάσεις κρίσεις.
Επειδή, ωστόσο, έχουν συμπληρωθεί τα απαραίτητα αποθέματα αίματος και σε τοπικό, αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο, με αποτέλεσμα σε λίγο να αδυνατούμε να αποθηκεύσουμε τα υπόλοιπα στην Τράπεζα Αίματος του Νοσοκομείου μας, θα θέλαμε αφού σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη συγκινητικά μεγάλη εθελοντική προσφορά σας, να σας παρακαλέσουμε να μην προσέρχεστε πλέον στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής για επιπρόσθετη δωρεά αίματος.
Οι εθελοντές αιμοδότες θα μπορούν να συνεχίσουν την προσφορά αίματος, από την επόμενη εβδομάδα, για τις τακτικές ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι οποίες είναι συνεχείς και διαχρονικές και πάντα σωτήριες για την ανθρώπινη ζωή.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την κοινωνική ευαισθησία σας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας».
http://fonirodopis.gr/press