4.7.18

«Μακεδονικός» ο στρατός της ΠΓΔΜ για τον Ζάεφ, που «θα ενταχθεί σύντομα στο ΝΑΤΟ»


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ αποκάλεσε τον στρατό της χώρας του «μακεδονικό», όπως και τη χώρα του «Μακεδονία», σε τελετή ορκομωσίας στρατιωτών, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία του ΝΑΤΟ και για το συμφέρον της χώρας του για να ενταχθεί στη Συμμαχία. 

Οι δηλώσεις του Ζάεφ:



«Το να είμαστε μέλη της Συμμαχίας θα δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες για εσάς. Ο Μακεδονικός Στρατός, για χρόνια επιχειρούσε χέρι – χέρι με στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε ειρηνευτικές αποστολές, για τις οποίες αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό. Η συμμετοχή σε αυτές τις αποστολές βοήθησε τον Μακεδονικό Στρατό να αυξήσει τις δυνατότητές του. Το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της Μακεδονίας εργάζονται στενά για την ανοικοδόμηση της αξιοπρέπειας του επαγγέλματός σας μετά από μεγάλα αδιέξοδα και μεταρρυθμίσεις… Η προσέγγισή μας στην επίλυσή τους αυτές τις ημέρες μας έδωσαν ευχάριστα νέα και θετικές αποφάσεις. Μία από αυτές είναι η πολυαναμενόμενη πρόσκληση να γίνουμε το 30ό μέλος της Συμμαχίας», είπε ο Ζάεφ.




«Είστε μέρος της πρώτης ομάδας ενός συνόλου 375 νέων επαγγελματιών στρατιωτών που θα ενταχθούν στον Μακεδονικό Στρατό αυτή την χρονιά. Ξεκινάτε την καριέρα σας σε κρίσιμη περίοδο μεγάλων προκλήσεων, εκσυγχρονισμού και επαγγελματισμού του στρατού. Σε μια περίοδο στην οποία η Μακεδονία θα βελτιώσει τον στρατό της και θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ», τόνισε η Υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ Radmila Sekerinska.

zougla.gr