25.7.18

Ενωμένοι και στο θάνατο: Δεν εγκατέλειψε τον σύζυγό της και πέθανε μαρτυρικά μαζί του - 81 νεκρ

.
Η λίστα των νεκρών μεγαλώνει ώρα με την ώρα ενώ εξακολουθεί να επικρατεί χάος με τους αγνοούμενους από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Ο νέος απολογισμός της πυροσβεστικής αναφέρει 80 νεκρούς.
Πριν από λίγο κατέληξε 84χρονος εγκαυματίας. Όμως θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί, αφού οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες.
Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, περιοχή η οποία επλήγη βάναυσα από τις πυρκαγιές είπε ότι μέχρι τις 4 τα ξημερώματα γνώριζε για 40 αγνοούμενους. Μάλιστα, είπε ότι τον ενημέρωσαν και για άλλους νεκρούς που βρέθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας. Την ίδια ώρα συγγενείς και φίλοι ψάχνουν τους δικούς τους και προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους μέσα στις στάχτες και τα αποκαΐδια.
Η τραγική ιστορία από το Μάτι Αττικής κάνει το γύρο του διαδικτύου και συγκλονίζει. Ένας 72χρονος οδοντίατρος εγκλωβίστηκε στο σπίτι του, μαζί με τη σύζυγό του, ενώ την τελευταία στιγμή διέφυγαν τα εγγονάκια του και απέφυγαν τα χειρότερα.
Η ιστορία του οδοντιάτρου Δημήτρη Κούκλα, με καταγωγή από τη Φήκη, προκαλεί συγκίνηση. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, καθώς η πυρκαγιά πλησίαζε, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να μετακινηθεί.
Την τελευταία στιγμή η γυναίκα που είχαν στο σπίτι για να βοηθάει φυγαδεύτηκε μαζί με τα εγγονάκια του προς τη θάλασσα. Η σύζυγός του αν και είχε τη δυνατότητα να μετακινηθεί παρέμενε ως το τέλος δίπλα του και τον ακολούθησε στο θάνατο.
Μια ακόμα δραματική έκκληση από τον Ερρίκο Τσινίδη που αναζητά την οικογένεια Κατσουλάκη. «Είναι οικογενειακοί μας φίλοι και τελευταία φορά που επικοινώνησα με τον γιο τους τον Πάρη μου είπε ότι κατευθύνονται προς Λούτσα όπου και βρήκαν και τα αυτοκίνητά τους άθικτα κοντά στο Κόκκινο Λιμανάκι». 
«Μάλλον δεν πρόλαβαν να φτάσουν και αγχώθηκαν και άφησαν το αυτοκίνητο. Και οι γονείς και η γιαγιά και το αγόρι. Όλοι. Έχουμε χτενίσει όλη την περιοχή και προσπαθούμε να τους βρούμε».
pronews