7.7.18

Η Τουρκία απέκτησε όπλα λέιζερ που διαπερνούν χάλυβα από τα 500 μέτρα (;)

Tουρκικές εταιρείες  αναπτύσσουν με επιτυχία  νέα συστήματα όπλων λέιζερ, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ. Τελευταίο δείγμα αυτής της δουλειάς  ένα νέο σύστημα ικανό να διαπερνά χαλύβδινη θωράκιση σε απόσταση 500 μέτρων.

Ο Υφυπουργός Άμυνας της Τουρκίας  Ismail Demir δημοσιοποίησε  video από τις επιτυχημένες δοκιμές για  νέα συστήματα όπλων λέιζερ των 1,25 kW και 20 kW, που ονομάζονται Project ISIN.
Το νέο σύστημα υψηλής ενέργειας λέιζερ είναι προϊόν του ερευνητικού κέντρου της Τουρκικής Πληροφορικής και Ασφάλειας Πληροφοριών (Tübitak Bilgem) και υποστηρίχθηκε από την Υποεπιτροπή Αμυντικών Βιομηχανιών (SSM).
Στο βίντεο που κυκλοφόρησαν οι Τούρκοι δείχνουν το νέο σύστημα λέιζερ 1,25 kW που είναι τοποθετημένο στο πλαίσιο θωρακισμένων οχημάτων Cobra και συστήματα λέιζερ των 20 kW που διαπερνούν επιτυχώς μια πλάκα θωράκισης χάλυβα 22 χιλιοστών από μια απόσταση 500 μέτρων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα DAILY SABAH, τα όπλα αυτά έχουν αναπτυχθεί για να εξαλείψουν αποτελεσματικά τις απειλές από μη επανδρωμένα εναέρια και υποβρύχια οχήματα , καθώς και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.
militaire