18.7.18

Το δικαστικό “Εξπρές του Μεσονυχτίου” για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία


Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται επί 140 ημέρες στις φυλακές Αδριανούπολης ζουν πλέον το δικό τους “Εξπρές του Μεσονυχτίου”. Όχι δεν βασανίζονται, δεν έχουν υποστεί κανενός είδους σωματική κακομεταχείριση, αλλά είναι πλέον αντιμέτωποι μ΄ ένα δικαστικό “Εξπρές του Μεσονυχτίου” στην Τουρκία.

Δεν είναι μόνο το έκτο κατά σειρά όχι σε αίτημα αποφυλάκισης. Είναι τα σαθρά και σκοπίμως προκλητικά και παράλογα “νομικά” δήθεν επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η απολύτως ελεγχόμενη από το καθεστώς Ερντογάν τουρκική δικαιοσύνη.
Οι Τούρκοι δικαστές αιτιολόγησαν την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης θεωρώντας τους “ύποπτους φυγής” και υποστηρίζοντας ότι εδώ και 140 ημέρες οι τουρκικές αρχές δεν έχουν κατορθώσει να ελέγξουν τα κινητά τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών μας! Κοροϊδεύουν χωρίς να το κρύβουν.
Το τουρκικό καθεστώς κάνει ότι είναι δυνατόν για να επιβεβαιώσει ότι οι δύο στρατιωτικοί είναι όμηροι για τους οποίους ζητά λύτρα! Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαστική διαδικασία σε εξέλιξη και καμία έρευνα.
Πιθανόν τα λύτρα να ζητήθηκαν από τον Ερντογάν στη συνάντηση που είχε με τον Τσίπρα και δεν φαίνεται να είναι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί. Ότι κι αν ζητά όμως θα ΄ναι δύσκολο για την Ελλάδα να το δώσει.

militaire