25.7.18

Θα ξεπεράσουν τους 100 οι νεκροί - «Καρατομήσεις» σε Πυροσβεστική και EΛΑΣ σκέπτεται το Μαξίμου

Ας αυτοκαρατομηθούν πρώτα  οι ίδιοι και ας μη ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα, όπως συνηθίζεται.Juan
Εξακολουθούν να υπάρχουν 40 με 50 αγνοούμενοι μεταξύ των οποίων και οι 9χρονες δίδυμες κόρες Φιλιπποπούλου, με αποτέλεσμα ο αριθμός των θυμάτων από την φονική πυρκαγιά στο στην περιοχή της Ραφήνας να υπάρχει κίνδυνος να ξεπεράσει τους 100 νεκρούς!

Οπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς: «Εκτιμώ ότι ο αριθμός των νεκρών μαζί με αυτούς που δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν διότι υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση, θα πλησιάσει τους 100», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Ραφήνας.
Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να «πάρουν κεφάλια» των ηγεσιών σε Πυροσβεστική αλλά και ΕΛΑΣ, καθώς θεωρείται ότι η μεν Πυροσβεστική δεν είχε κανένα σχέδιο σε περίπτωση που μία πυρκαγιά ξεπερνούσε-όπως και έγινε-την λεωφόρο Μαραθώνος και έμπαινε στην οικιστική ζώνη, ενώ η ΕΛΑΣ έκανε σοβαρά λάθη στην διαχείριση της συγκεκριμένης κρίσης, δεν είχε εικόνα και έστειλε εκατοντάδες αυτοκίνητα να παγιδευθούν στον οικισμό Μάτι, όπως έγραψε το πρωί το pronews.gr.
Αντίθετα το Λιμενικό Σώμα έκανε, στο επίπεδο που του το επέτρεψαν οι συνθήκες, πολλή και καλή δουλειά, διασώζοντας 850 άτομα από τις ακτές και αυτό έγινε με πρωτοβουλία της ίδιας της ηγεσίας αφού δεν απαντούσε καν στις κλήσεις η Πολιτική Προστασία, που είναι αρμόδια για τον συντονισμό των Σωμάτων Ασφαλείας σε τέτοιες περιπτώσεις από τις 19.00 το απόγευμα.
Επίσης ότι μπορούσε έκανε το ΠΝ, το οποίο διέσωσε κάπου 70 άτομα με φουσκωτές βάρκες, αν και έφτασε περί τις 03.00 τα ξημερώματα η φρεγάτα «Ελλη» (F-450) στην περιοχή.
pronews