22.6.18

Τι είπε ο Τσίπρας για τη γραβάτα μετά το Eurogroup – Τι του θύμισε ο Παυλόπουλος (βίντεο)


«Η 21η Ιούνη του 2018 θα μείνει στην ιστορία ως μια πολύ σημαντική μέρα για τη χώρα. Είναι μια νέα σελίδα για τη χώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τον συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας και των δομικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα, σημαίνει, όμως, ότι εγκαταλείπουμε τον ακανθώδη δρόμο των μνημονίων, της επιβολής ακραίας λιτότητας, της άρσης σημαντικού μέρους της οικονομικής κυριαρχίας των κυβερνήσεων που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο επισκέφθηκε προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

«Ιστορική συμφωνία για το ελληνικό χρέος, που το καθιστά βιώσιμο»

«Χθες είχαμε μια ιστορική συμφωνία για το ελληνικό χρέος, που το καθιστά βιώσιμο», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων.
«Δεν θα το γλυτώσω, θα τη φορέσω τη γραβάτα», σχολίασε ο πρωθυπουργός μόλις μπήκε στο προεδρικό γραφείο, παραπέμποντας στη δήλωση που είχε κάνει ότι θα φορέσει γραβάτα όταν βρεθεί λύση για το χρέος.
Αμέσως ο κ. Παυλόπουλος άρχισε τη συζήτηση για το ποιος θα την πληρώσει, η κουβέντα ήρθε στον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και ο πρωθυπουργός χαμογέλασε και παρατήρησε:
«Τα στοιχήματα πρέπει να πληρώνονται όταν κερδίζονται».
tribune