23.6.18

«Επαναστατεί» όλη η Ευρώπη για το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης: «Ως εδώ» λένε

Εμείς τι περιμένουμε; Juan
Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η δυσφορία λαών και κυβερνήσεων σε όλο και περισσότερα κράτη της Ευρώπης για τους παράνομους μετανάστες  που χωρίς να υπολογίζουν τίποτα, κράτη, σύνορα, λαούς δημιουργούν τη δική τους πραγματικότητα. 

Από την Ιταλία και την Βουλγαρία έως την Ουγγαρία και την Πολωνία, την Τσεχία, την Σλοβακία και την Αυστρίαμ η μία χώρα μετά την άλλη ζητούν τη λήψη αυστηρών μέτρων και κλείνουν τα σύνορά τους. 
Τα ίδια τα Σκόπια και η Αλβανία, έχουν κλείσει τα σύνορά τους.
Ο Σαλβίνι, βάζει τέλος στα «θαλάσσια ταξί του Σόρος», η Τσεχία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει μαζικές απωθήσεις παράνομων μεταναστών, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ζήτα το κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων, η Μέρκελ δέχεται τα σφοδρά πυρά του συγκυβερνώντος CSU, για την πολιτική της, η Αυστρία πραγματοποιεί ασκήσεις για την άμυνα των συνόρων από τα κύματα αλλοδαπών και οι ηγέτες των χωρών της ομάδας του Βίζεγκραντ συναντώνται εκτάκτως για τη λήψη μέτρων.
Την ίδια ώρα στην Ελλάδα τα θαλασσιά σύνορα, δεν είναι σύνορα, ο Έβρος παραβιάζεται καθημερινώς από αλλοδαπούς οι οποίοι απλώς περνούν σε ελληνικό έδαφος και όσοι φτάνουν στην Ελλάδα, μουσουλμάνοι στην συντριπτική πλειοψηφία τους, πρακτικά κάνουν ότι θέλουν.
Όλο αυτό το κίνημα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης και της εθνολογικής αλλοίωσης της Ευρώπης, τα κράτη που αντιδρούν έχουν την αμέριστη συμπαράσταση του Αμερικανού προέδρου Ντ.Τραμπ, ο οποίος στηρίζει την αντίσταση των ευρωπαϊκών λαών στην πληθυσμιακή και θρησκευτική αλλοίωση.
Βουλγαρία
Η Βουλγαρία θα προτείνει την  άμεσο κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους παράνομους μετανάστες και την ίδρυση κέντρων για τους πρόσφυγες πολέμου εκτός του ευρωπαϊκού εδάφους στην άτυπη μίνι σύνοδο για το μεταναστευτικό που θα διεξαχθεί την Κυριακή.
Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ υποστήριξε ότι, αφού ανακοπούν τα κύματα των παράνομων μεταναστών, η ΕΕ θα πρέπει να ασχοληθεί με τους χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη, να φροντίσει για τους ανθρώπους που έφυγαν για να γλιτώσουν από εμπόλεμες καταστάσεις και να επαναπατρίσει τους υπόλοιπους.
«Θα επιμείνω για το άμεσο κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο Μπορίσοφ στο κοινοβούλιο όπου μετέβη απρόσμενα, αφού η αντιπολίτευση ζήτησε να πληροφορηθεί τη θέση στη Σόφιας στο μεταναστευτικό. Όπως είπε ο βούλγαρος πρωθυπουργός, θα πρέπει να ιδρυθούν κέντρα στη Λιβύη και την Τουρκία, στα οποία θα εξετάζονται οι υποθέσεις των μεταναστών προτού αυτοί να φτάσουν στην Ευρώπη.
Τσεχία
Η Τσεχία είναι έτοιμη, όπως διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Μπάμπις, να προχωρήσει σε απωθήσεις παράνομων μεταναστών από τα σύνορά της, εάν η Γερμανία και η Αυστρία εφαρμόσουν το ίδιο μέτρο.
«Μπορούμε να προβλέψουμε ότι η Αυστρία θα υιοθετήσει το ίδιο μέτρο και σε αυτήν την περίπτωση, εμείς θα κάνουμε επίσης το ίδιο» δήλωσε ενώπιον του Τύπου ο Μπάμπις, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Πράγα.
«Αυτό σημαίνει ότι θα πάμε αμέσως στα συνοριακά περάσματα προκειμένου να ελέγξουμε τα σύνορά μας» υπογράμμισε.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε οι παράνομοι μετανάστες να εισέρχονται στην επικράτειά μας, διότι κατόπιν αυτό θα ήταν δικό μας πρόβλημα και δεν το επιθυμούμε αυτό» υπογράμμισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Τσεχίας.
Γερμανία
Στη Γερμανία, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Χορστ Ζεεχόφερ προειδοποίησε ότι θα ήταν έτοιμος «τον Ιούλιο» να προχωρήσει στην «άμεση απώθηση» των μεταναστών που θα έφθαναν στα σύνορα της Γερμανίας προερχόμενοι από κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης, εάν η Άγγελα Μέρκελ δεν μπορέσει να πετύχει μια «ισοδύναμη» λύση στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την 28η-29η Ιουνίου.
Το κόμμα  της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU) που συγκυβερνά στη Γερμανία προειδοποίησε  να μην κλείσει μια «βρώμικη συμφωνία»  με τους Έλληνες και τους Ιταλούς, εν όψει της συνάντησης ορισμένων κρατών-μελών της Ε.Ε. για το προσφυγικό, την ερχόμενη Κυριακή.
«Ανησυχούμε που η Α. Μέρκελ τριγυρνά τώρα με ένα βιβλιάριο επιταγών στην Ευρώπη. Χρειάζεται την Ελλάδα και την Ιταλία για να βρεθεί λύση στο ζήτημα των προσφύγων. Οι Ιταλοί χρειάζονται χρήματα για τις τράπεζές τους και οι Έλληνες ελάφρυνση του χρέους (σ.σ. που δεν την πήραν βέβαια) , αλλά για το κόμμα μας είναι σαφές: Δεν πρέπει να υπάρξει συμφωνία εις βάρος των Γερμανών φορολογουμένων. Δεν είναι ορθό να αναμειγνύονται ανόμοια πράγματα» δήλωσε μέλος του προεδρείου του CSU, στο «Δίκτυο συντακτών εφημερίδων της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND).
Βίσεγκραντ
Απαράδεκτη χαρακτήρισαν τα κράτη μέλη της ομάδας του Βίσεγκραντ (Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία) τη μίνι ευρωπαϊκή Σύνοδο για το μεταναστευτικό φαινόμενο που οργανώνεται στις Βρυξέλλες την Κυριακή, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε αυτήν.
Ο  πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν επισήμανε ότι τέτοιου είδους συναντήσεις θα πρέπει να οργανώνονται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και όχι την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Κατανοούμε ότι υπάρχουν εσωτερικές πολιτικές δυσκολίες σε ορισμένες χώρες αλλά αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει σε μια πανευρωπαϊκή βιασύνη» πρόσθεσε.
Επεσήμανε, δε, ότι οι χώρες της ομάδας Βίσεγκραντ και η Αυστρία συμφώνησαν υπέρ της ενίσχυσης της άμυνας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπέρ του να οδηγούνται οι μετανάστες εκτός των συνόρων της Ε.Ε.
Η ομάδα V4 συναντήθηκε με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς προκειμένου να συζητήσουν το μεταναστευτικό και θέματα του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού. Ο κ. Κουρτς είναι ο μόνος από τους πέντε ηγέτες που παρίσταντο σήμερα στη συνάντηση, ο οποίος θα συμμετάσχει στη μίνι Σύνοδο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ιταλία
Η ιταλική κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τον κατάπλου σε λιμάνι της χώρας πλοίου της ΜΚΟ Lifeline, τονίζοντας ότι δεν σέβεται τους κανόνες που έχουν εγκριθεί αναφορικά με τις ασφαλείς συνθήκες πλεύσης.
Το πλήρωμα του σκάφους της μη κυβερνητικής οργάνωσης αφού πρώτα επιβίβασε  περίπου 300 παράνομους μετανάστες, στα ανοικτά τον λιβυκών ακτών στη συνέχεια έβαλε πλώρη για την Ιταλία.
Σύμφωνα με τον ιταλό υπουργό Υποδομών Ντανίλο Τονινέλι, η ΜΚΟ αυτή προχώρησε στη συγκεκριμένη περισυλλογή χωρίς να διαθέτει την αναγκαία τεχνική υποδομή. Ο Τονινέλι ζήτησε από την ιταλική ακτοφυλακή να ξεκινήσει έρευνα για την όλη επιχείρηση.
Παράλληλα, και ο υπουργός εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε στην ίδια επιχείρηση στην σελίδα του στο Facebook, υπογραμμίζοντας: «Θελήσατε να πιέσετε την κατάσταση και να μην ακούσετε την ιταλική και την λιβυκή ακτοφυλακή; Ωραία, αυτό το φορτίο ανθρώπινων υπάρξεων θα το πάτε στην Ολλανδία, λοιπόν, θα κάνετε ένα λίγο μεγαλύτερο κύκλο».
Σαλβίνι: Θα βγάλουμε από την «κυκλοφορία» το πλοίο της Lifeline  
La NAVE FUORILEGGE è ora in acque di Malta, col suo carico di 239 immigrati.
Per sicurezza di equipaggio e passeggeri abbiamo chiesto che Malta apra i porti.
Chiaro che poi quella nave dovrà essere sequestrata, ed il suo equipaggio fermato.
Mai più in mare a trafficare.
Ελλάδα;

Σε μόνιμη αφασία…

pronews