28.6.18

Είναι θέμα...νοημοσύνης!!!


Δεν έχουν τον Θεό τους. Χρέωσαν γυναίκα με μόλις 1 λεπτό του ευρώ και έστειλαν βεβαιωμένη οφειλή στο σύστημα προς είσπραξη ως ληξιπρόθεσμη, από ΕΝΦΙΑ που δεν είχε εξοφληθεί πλήρως!

Ούτε λίγο ούτε πολύ, για να εισπράξουν 1 λεπτό, ξόδεψαν ένα πολλαπλάσιο ποσό και υποχρεώνουν τον πολίτη να σπαταλήσει χρόνο και χρήμα για να ικανοποιήσει την «απληστία» του συστήματος, εξοφλώντας τη συγκεκριμένη μηδαμινή οφειλή...

Βεβαίως, το σύστημα είναι «χαζό» και «τυφλό». Οι υπολογιστικές μονάδες της ΑΑΔΕ εντοπίζουν αυτόματα την οφειλή, τη χρεώνουν, ορίζουν ημερομηνία τελευταίας ειδοποίησης και πληρωμής, αν δεν εξοφληθεί την καθιστούν ληξιπρόθεσμη και το υπερβολικό αυτό ποσό αποστέλλεται με τη σχετική ειδοποίηση προς είσπραξη. 

Θα μπορούσαν όμως να έχουν ρυθμίσει το σύστημα έτσι, ώστε μέχρι ένα ποσό π.χ. 10-15 λεπτών, η οφειλή να διαγράφεται αυτόματα. Θα μπορούσαν ακόμα την οφειλή του συγκεκριμένου φόρου και μέχρι ένα συγκεκριμένο μικρό ποσό, αντί να την καταστήσουν ληξιπρόθεσμη να τη μεταφέρουν στο επόμενο έτος.

Προτιμούν ωστόσο να γελοιοποιούν και τον φόρο, και το σύστημα είσπραξης, και το κυριότερο, τον ίδιο τον πολίτη... Να σημειωθεί ότι ο φορολογούμενος «μπλοκάρεται» από τη μηδαμινή αυτή οφειλή και είναι δυνατόν το σύστημα να του... αρνηθεί ακόμα και φορολογική ενημερότητα.

Άβυσσος η ψυχή των φοροεισπρακτικών μηχανισμών...

Για του λόγου το αληθές, το εξωφρενικό ειδοποιητήριο και η ταυτότηα οφειλής που παρέλαβε μια φορολογούμενη:


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018, 21:51  zougla.gr