14.6.18

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα


Με 154 ψήφους υπέρ και 144 κατά, ψηφίστηκε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος. Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές ενώ δύο ήταν απόντες.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψαν προβλήματα από την ηλεκτρονική ψηφοφορία καθώς τουλάχιστον 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν τέσσερα άρθρα με αποτέλεσμα να μην εγκρίνονται. Η μη ψήφιση των άρθρων δεν έγινε λόγω πολιτικής διαφωνίας αλλά λόγω τεχνικού λάθος, με αποτέλεσμα το επιτελείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και οι υπηρεσίες του κοινοβουλίου να αναζητούν τους συγκεκριμένους βουλευτές για να επαναληφθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας.

Νωρίτερα η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 18.00 θα αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε η Ν.Δ στην κυβέρνηση για την συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρός της, Νίκος Βούτσης.

Μετά την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο βήμα βρέθηκε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.
zougla.gr