24.6.18

Πρωτοποριακά, Πρωτόγνωρα, Απλά και Ελληνικά, Ψηλά τα Λάβαρα !!


Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη*



Την Πέμπτη 21/5/18, στη Κατερίνη έγινε κάτι πρωτοποριακό και πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα.

Συνασπίστηκαν όλοι οι πολιτιστικοί Σύλλογοι εθνικοί , πολιτιστικοί, κοινωνικής δράσης σε κοινή προσπάθεια και αγώνα.

Για πρώτη φορά, βλέπουμε μια Ελλάδα της ενότητας και όχι του διχασμού, μαζί με ανάλογο γεγονός που έγινε και στο Νομό Δράμας.

Κεντρικός εκπρόσωπος και συντονιστής των 75 Συλλόγων όλου του Ν. Πιερίας ορίστηκε η Γιάννα Κωνσταντινίδου.

Αυτή την ενωτική εμπειρία της, ευχόμαστε να μεταλαμπαδεύσει και στο πανελλήνιο, κάτι τόσο αναγκαίο για την Ελλάδα.

Η κ. Γιάννα Κωνσταντινίδου, γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός, της εκπομπής «Απλά και Ελληνικά».

Έτσι «Απλά και Ελληνικά» παραβρέθηκε και σε αυτή την κοινή δραστηριότητα, παραστάτης και βοηθός, και δικαίως την ανέδειξαν καταξιωμένο μπροστάρη, σε αυτή την ενωτική προσπάθεια.

Έχει πλούσια δράση και παρουσία κοινωνική, πολιτιστική και εθνική στην Πόλη της Κατερίνης και σε όλο το νομό Πιερίας.


Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε από το βιογραφικό της αλλά τα σημαντικά είναι αυτά που ενδόμυχα είναι οι αξίες της κοινωνίας μας, αλλά δεν αναγράφονται στα βιογραφικά.

Είναι σύζυγος στρατιωτικού. Δλδ η πραγματική αφανής ηρωίδα, βράχος, στην σκιά ενός Λεβέντη.

Αλλά το κυριότερο, το σημαντικότερο επάγγελμά της όμως, με την πλήρη έννοια της λέξεως Επ-Άγγελμα, αυτό για το οποίο καυχάται και είναι υπερήφανη, δλδ αυτό που επ-Αγγέλεται  είναι: ΜΑΝΑ, μητέρα 4 παιδιών, τροφός ελληνοπαίδων και παιδαγωγός των ελληνικών ψυχών τους.

Από το πλεόνασμα και το περίσσευμα της πλούσιας καρδιάς της, μας χαρίζει τις κοινωνικές της αυτές, όμορφες ανάπαυλες, της καθημερινής μας ματαιότητας.

Η εξωτερική της ομορφιά, είναι απλώς μια προβολή του πολύ ομορφότερου ψυχικού της κόσμου, της απαράμιλλης ομορφιάς της σκέψης της.

Δραστήρια, με μια έντονη αλλά συνάμα και θηλυκή δυναμική, μπροστάρης και μαχητική. Για αυτό συχνά και ευστόχως την αποκαλούν «η Μπουμπουλίνα της Μακεδονίας», μέρες που περνάμε και σήμερα.

Για τέτοιους ανθρώπους όταν τους προβάλλεις δεν τους τιμάς, αλλά παίρνεις τιμή από την αντανάκλαση της προσωπικότητάς τους.

Ευχαριστούμε τη κ. Γιάννα Κωνσταντινίδου για τη παρουσία και τη συμμετοχή της στα κοινωνικά της Πόλης μας. Είμαστε κοντά της.

Χαιρετίζουμε τη παρουσία της, που ομορφαίνει την κοινωνία μας, και της ευχόμαστε να έχει πάντα εμπνευσμένες πρωτοβουλίες για το καλό του τόπου μας και της φιλτάτης Ελλάδος μας.






Ο Ευάγγ. Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α.