29.6.18

Απομακρύνονται οι λαμαρίνες από την Μοναστηρίου. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα  στον σταθμό Δημοκρατίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η εταιρεία "Αττικό Μετρό ΑΕ".


Απομακρύνεται η εργοταξιακή κατάληψη στο ρεύμα πορείαςπρος δυτικά της οδού Μοναστηρίου, μεταξύ των οδών Ενωτικών και Ταντάλου (από το ύψος του ξενοδοχείου Holiday Inn και μετά). Έτσι, η οδός Μοναστηρίου στο ρεύμα πορείας προς δυτικά, μεταξύ των οδών Ενωτικών και Μιχαήλ Καλού, θα διαθέτει πλέον 3 λωρίδες κυκλοφορίας.

Αποδίδονται στην κυκλοφορία, το νότιο τμήμα της οδού Οδυσσέως στο ύψος της συμβολής της με την οδό Μοναστηρίου, το βόρειο τμήμα της οδού Προμηθέως στο ύψος της συμβολής της με την οδό Μοναστηρίου και στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά της οδού Μοναστηρίου διαμορφώνεται λωρίδα αναμονής για την αριστερή στροφή προς την οδό Λαγκαδά. Η οδός Μοναστηρίου θα συνεχίσει να διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας.Οι  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν για ένα  χρόνο.
Ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό., καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, δήλωσε σχετικά, «καθώς οι εργασίες του Μετρό της Θεσσαλονίκης προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και καθώς οι σταθμοί του Μετρό ολοκληρώνονται κατασκευαστικά, οι λαμαρίνες υποχωρούν και απομακρύνονται και οι δρόμοι ανοίγουν και επανέρχονται σε κανονική ροή. Πρώτα, ήταν η οδός Δελφών στο ύψος της Αναλήψεως, η οποία αποδόθηκε σε πλήρη κυκλοφορία μετά από 9 χρόνια, μετά ήταν η οδός Μοναστηρίου στο ύψος του Ν. Σ. Σ.και στη συνέχεια η Λεωφόρος Καραμανλή στο ύψος του σταθμού Παπάφη.Αμέσως μετά την ομαλοποίηση της κυκλοφορίας στην οδό Μοναστηρίου, στο ύψος της Πλατείας Δημοκρατίας, έπεται και συνέχεια με την επαναφορά στην προτεραία κατάσταση της Εγνατίας στο ύψος του Συντριβανίου μπροστά από τη Δ.Ε.Θ.Η πρόοδος του έργου του Μετρό επιτρέπει πλέον την επαναφορά της Θεσσαλονίκης στην κανονικότητα.»
seleo.gr