22.6.18

Ο Σώρρας στον… πλανήτη του! Έχω τα 600 δισ. – Με καταδιώκει η χώρα μου


Κυνηγημένος και διωκόμενος από την ίδια την πατρίδα του δηλώνει ο Αρτέμης Σώρρας ο οποίος χθες το μεσημέρι κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Υποστήριξε πως έχει «όλες τις αποδείξεις» για τα 600 δισεκατομμύρια ευρώ που ισχυρίζεται ότι διαθέτει σε ομόλογα της Τράπεζας της Ανατολής. «Δεν έχουμε κερδίσει ή πάρει ούτε ένα ευρώ από κανέναν», προσέθεσε.

Σημείωσε δε πως ο πολιτικός φορέας που έχει ιδρύσει, γνωστή ως «Ελλήνων Συνέλευσις», «εκπροσωπεί χιλιάδες Ελλήνων» και ο ίδιος δεν είναι δυνατόν να ταυτιστεί με την έννοια της εγκληματικής οργάνωσης.
«Με καταδιώκει, με κυνηγάει η ίδια η χώρα μου. Ίδρυσα έναν πολιτικό φορέα που εκπροσωπεί χιλιάδες Ελλήνων και δεν μπορώ να ταυτιστώ με την έννοια της εγκληματικής οργάνωσης. Έχω όλε τις αποδείξεις για τα 600 δισεκ. ευρώ. Τα εξώδικα τα κάνουν ελεύθερα οι πολίτες. Δεν έχουμε κερδίσει ή πάρει ούτε ένα ευρώ από κανέναν», δήλωσε.

Αγνώριστος ο Αρτέμης Σώρρας με μαλλιά και μούσια

Ο Αρτέμης Σώρρας μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα μικρό μόλις ποσό από τα… 600 δισ. ευρώ για να φύγει από την χώρα και να πάει σε κάποια εξωτική γωνιά του πλανήτη. Επέλεξε ένα υπογειάκι στην Αθήνα.

Ο… σωτήρας ψεκασμένων, αγανακτισμένων και δωδεκαθεϊστών θα μπορούσε μέχρι και να αλλάξει πρόσωπο για να μην τον πιάσει η ΕΛΑΣ, αλλά μάλλον έκανε οικονομία και έτσι άφησε απλώς μαλλιά και μούσια. Έτσι εμφανίστηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκαλώντας παραλήρημα στους άμοιρους οπαδούς του οι οποίοι ακόμα ψάχνουν μερικά από τα χρήματα στην Τράπεζα της Ανατολής.
Οι μέθοδοι του Σώρρα για να μην εντοπιστεί ήταν τουλάχιστον… γήινοι, αφού ούτε η εξωγήινη τεχνολογία δεν μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο. Έστελνε έναν συνεργάτη του να του φέρνει τρόφιμα, ποτά και τσιγάρα, ενώσω ο ίδιος σκότωνε την ώρα του σε ένα σκοτεινό υπόγειο.
Μετά την απολογία του ο επικεφαλής των Ελλήνων Συνέλευσις κρίθηκε προφυλακιστέος και αντιμετωπίζει μέχρι και ισόβια κάθειρξη.
Έξω από την Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί του Σώρρα, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ του. Φορώντας χειροπέδες, βγήκε από τον ανακριτή καταχειροκροτούμενος από τους οπαδούς του οι οποίοι του φώναξαν «μέχρι το τέλος αρχηγέ» για να τους απαντήσει «όλα στα χέρια σας τώρα». Το σκηνικό, τουλάχιστον σουρεάλ.
Φήμες θέλουν τον Αρτέμη Σώρρα καθ όλη την διάρκεια της διαδικασίας να υπόσχεται χρήματα στους αστυνομικούς που τον συνόδευαν για να ξεχρεώσουν τα πάγια έξοδά τους. Εις μάτην…

Φυγαδεύτηκε από τα δικαστήρια ο Σώρρας – Τι είπε στους οπαδούς του

Μέσα από το άλσος πίσω από τα δικαστήριο φυγαδεύτηκε ο Αρτέμης Σώρρας συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.
Μετά την απολογία το, βγήκε από τον ανακριτή καταχειροκροτούμενος από τους οπαδούς του οι οποίοι του φώναξαν «Γεια σου αρχηγέ», για να τον ακούσουν να τους απαντά «Όλα στα χέρια σας τώρα».
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Αρτέμης Σώρρας μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο οποίος αρνήθηκε όλες τις εις βάρος του κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας τις έωλες. Μάλιστα επισήμανε ότι θα προσφύγει κατά της προφυλάκισής του στο επόμενο πενθήμερο.
Στο μεταξύ, μαζικό «παρών» δίνουν έξω από τα δικαστήρια στην πρώην σχολή «Ευελπίδων» εκατοντάδες οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι υποστηρικτές της «Ελλήνων Συνέλευσις» έχουν ταξιδέψει από ολόκληρη την Ελλάδα προκείμενου να συμπαρασταθούν στον ηγέτη τους, ο οποίος απολογείται για σειρά κακουργηματικών πράξεων.
Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα υπέρ του «ευεργέτη» Αρτέμη Σώρρα, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα ψέλνουν τον Εθνικό Ύμνο, αλλά και τον «Ελλάνιο όρκο», όπως τον αποκαλούν.
Ο κατηγορούμενος, είναι αντιμέτωπος με σωρεία κακουργημάτων όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Η δικογραφία σε βάρος του Σώρρα και επτά συνεργατών του σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017 μετά από έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου για το σύνολο σχεδόν της δράσης και των ενεργειών της «Ελλήνων Συνέλευσις».
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η οργάνωση φέρεται να έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο και σε τράπεζες παροτρύνοντας πολίτες να μην πληρώνουν τα χρέη τους και να αποστέλλουν εξώδικα ώστε οι πληρωμές να «τακτοποιηθούν» από τα 600 δισ. ευρώ που φέρεται ότι διαθέτει ο Σώρρας.
pentapostagma