25.6.18

Ισχυρός σεισμός 5,5R στην Πύλο


Σεισμική δόνηση 5,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08.14 σε θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου, σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 37 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πύλου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

O σεισμός, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αισθητός μεταξύ άλλων σε Μεσσηνία, Ηλεία και Ζάκυνθο.
Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου που είναι εγκατεστημένος στην Κεφαλονιά:Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου που είναι εγκατεστημένος στη Μεσσηνία:


Το zougla.gr επικοινώνησε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία μας ενημέρωσε πως προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια κλήση από πολίτες. 

Πάντως, προληπτικά θα βγει για περιπολία ένα όχημα της Υπηρεσίας, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση.

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι
«Η περιοχή αυτή έχει υψηλή σεισμικότητα. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για τη συγκεκριμένη περιοχή, πολύ περισσότερο που το επίκεντρο είναι στη θάλασσα» δήλωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αρχικά έκανε λόγο για σεισμό 5,8R, ωστόσο λίγο αργότερα ανέφερε ότι η δόνηση ήταν μεγέθους 5,1R.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα, ο σεισμός ήταν υποθαλάσσιος και έγινε ιδιαίτερα αισθητός. «Η περιοχή είναι έντονα σεισμογενής, ωστόσο δεν πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις. Μάλλον πρέπει να είναι ο κύριος σεισμός» είπε ο κ. Λέκκας.
zougla