24.5.18

Mαζικές παραβιάσεις του ΕΕΧ από τουρκικά μαχητικά και ελικόπτερα

Σε 25 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη την Πέμπτη σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στις 105 μέσα σε 3 ημέρες!
Σήμερα 12 τουρκικά αεροσκάφη (έξι F-16 τα οποία πετούσαν σε τρεις σχηματισμούς, καθώς και έξι ελικόπτερα) προέβησαν σε εννέα παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τα δύο τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.
Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.
Χθες, είχαμε 28 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά αεροσκάφη , σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.Τα 17 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη (οκτώ F-16 τα οποία πετούσαν σε τέσσερις σχηματισμούς, ένα CN-235 και οκτώ ελικόπτερα) προέβησαν επίσης σε 18 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Οι 7 παραβιάσεις έγιναν από τους σχηματισμούς των F-16 και οι 21 από τα τουρκικά ελικόπτερα.  Να σημειωθεί ότι δύο τουρκικά αεροσκάφη ήταν πάλι οπλισμένα.
Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ και τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.
Προχθές πάλι τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίου.
Συγκεκριμένα, 11 τουρκικά αεροσκάφη (δύο F-16 τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό, δύο CN-235 και επτά ελικόπτερα) προέβησαν σε 56 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου καθώς επίσης και σε 14 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
pronews