20.5.18

Ο Γιάννης Μπουτάρης στη Hurriyet – «Επιτέθηκαν στον δήμαρχο γιατί αγαπά τους Τούρκους και τον Ατατούρκ»

Πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet» έγινε ο Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή την άγρια επίθεση που δέχθηκε, το Σάββατο (19.05.2018), κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στον Λευκό Πύργο.


Η τουρκική ιστοσελίδα αναφέρεται στην επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως οφείλεται στο γεγονός πως ο Γιάννης Μπουτάρης «είναι γνωστός για τις απόψεις του για τους Τούρκους και τον Κεμάλ Ατατούρκ».
Στη συνέχεια, αφού παραθέτει τα γεγονότα και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που καταδίκασε το περιστατικό, η «Hurriyet» υπενθυμίζει ότι ο Μπουτάρης πριν εκλεγεί δήμαρχος το 2012 είχε προτείνει να ονομαστεί «Ατατούρκ» ο δρόμος της Θεσσαλονίκης, όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ.
«Ωστόσο, υποχώρησε, λόγω έντονων αντιδράσεων», αναφέρει το δημοσίευμα. Και καταλήγει: «Αφού εκλέχθηκε δήμαρχος το 2012, δέχθηκε έντονη κριτική όταν δήλωσε πως ‘ Τούρκοι είναι αδέρφια μου’ «.
Υπενθυμίζουμε ότι σε συνέντευξή του στην «Hurriyet», το 2016, ο Γιάννης Μπουτάρης είχε δηλώσει: «Έχουμε δημιουργήσει έναν μύθο για τον Κεμάλ Ατατούρκ ότι ήταν φονιάς. Τώρα, αυτό που λέω στους πολίτες είναι ότι δεν με ενδιαφέρει αν ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν φονιάς ή όχι. Δεν με ενδιαφέρει αν ήταν καλός ή όχι».

Πήρε εξιτήριο

Ο Γιάννης Μπουτάρης πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο μετά τις 10.00 το πρωί.
Ο δήμαρχος Θεσσασλονίκης λόγω της αδιαθεσίας που ένιωθε μετά τη σωματική επίθεση σε βάρος του μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης και οι γιατροί προχώρησαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Κρίθηκε προτιμότερο να παραμείνει το βράδυ για νοσηλεία και το πρωί επέστρεψε στο σπίτι του.
«Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα (21.05.2018), στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Εξιτήριο στον Γιάννη Μπουτάρη

Μπουτάρης για επίθεση: «Αυτό που έζησα ήταν εφιαλτικό»

Σε νεότερες δηλώσεις του, ο κ. Μπουτάρης τόνισε: «Αυτό που έζησα ήταν εφιαλτικό. Ήταν κάμποσοι και με χτυπούσαν παντού, σε όλο μου το σώμα, με μπουνιές, κλωτσιές, όλα. Δεν νομίζω να ήταν Πόντιοι. Άλλωστε με τους Πόντιους έχω πάρα πολύ καλές σχέσεις. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία, αλλά δεν είμαι σε θέση και δεν θέλω να τις πω τώρα».
Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει ήδη κινηθεί νομικά για το χθεσινό συμβάν καθώς υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων για την επίθεση που δέχθηκε. Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια σύλληψη ακόμα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες το βράδυ (19-05-2018) στο Ιπποκράτειο, εκτός από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, πήγε και ο νεαρός ο οποίος έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου του Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος έσπευσε για να κάνει ράμματα στο χέρι του. Ωστόσο, όταν είδε την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και την αστυνομία που ήταν έξω από το νοσοκομείο, έφυγε.

Οι εικόνες της επίθεσης σοκάρουν

        

Δείτε τα βίντεο της άγριας επίθεσης στη Θεσσαλονίκη

Καμία σύλληψη από την αστυνομία

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και εξετάζει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Για την ώρα δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.
newsit