19.5.18

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αποχωρούν οι αμερικανικές δυνάμεις από την Β.Δ. Συρία! - Ετοιμάζεται μεγάλη ρωσική επίθεση στην Ιντλίμπ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αποχωρούν οι αμερικανικές δυνάμεις από την Β.Δ. Συρία! - Ετοιμάζεται μεγάλη ρωσική επίθεση στην Ιντλίμπ
Oι ΗΠΑ προέβησαν σε μια πρώτη κίνηση αποχώρησής τους από την Συρία, καταργώντας την στρατιωτική και οιονομική βοήθεια που παρείχαν μέχρι τώρα στις ισλαμιστικές οργανώσεις της βορειοδυτικής Συρίας, όπου βρίσκεται και η πόλη Ιντλίμπ, η μοναδική περιοχή στην Συρία που ελέγχεται ακόμα από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ή από αντίστοιχες παραφυάδες!

Οπως δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, όλη πλέον η αμερικανική βοήθεια θαα κατευθυνθεί στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας, όπου βρίσκονται κουρδικοί πληθυσμοί, μαζί και οι στρατιωτικές δυνάμεις που είχαν στείλει για να βοηθήσουν στην διανομή της βοήθειας (υποτίθεται...).
Στην ίδια την Ιντλίμπ αναμένεται συνδυασμένη επίθεση μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, Σύρων, Ιρανών και Ρώσων, αλλά και Τούρκων, προκειμένου να ξεριζωθεί ο τελευταίος θύλακας που βρίσκεται υπό τπν απόλυτο έλεγχο των ισλαμιστών.
To ISIS επέστρεψε στην επαρχία Ιντλίμπ στα τέλη του 2017, σχεδόν τέσσερα χρόνια αφότου είχε εκδιωχθεί, αφού επικράτησε στις σφοδρές μάχες που εκτυλίχθηκαν με αντίπαλους τζιχαντιστές
Η επαρχία Ιντλίμπ ουσιαστικά ελέγχεται από τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, μια ισλαμιστική οργάνωση στην οποία δεσπόζει ο πρώην βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία. Το καθεστώς εξαπέλυσε τον Δεκέμβριο μια επιχείρηση για να ανακαταλάβει το νοτιοανατολικό τμήμα της επαρχίας.
Έπειτα από μια θεαματική αύξηση της ισχύος τους το 2014 και την κεραυνοβόλα επίθεση κατά τη διάρκεια της οποίας κατέλαβαν αχανείς εκτάσεις της επικράτειας του Ιράκ και της Συρίας, οι τζιχαντιστές του ΙΚ είδαν το “χαλιφάτο” την ίδρυση του οποίου είχαν ανακηρύξει να καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα αντιμέτωπο με εφόδους σε πολλαπλά μέτωπα.
Οι Ρώσοι, συγκεντρώνουν μεγάλες αεροπορικές δυνάμεις στην Συρία, ενισχύονται συνεχώς με νέα αεροσκάφη κρούσης εδάφους Su-25, ενώ αύξηση της παρουσίας τους παρουσιάζεται και στις χερσαίες δυνάμεις με δύο Μοίρες πυροβολικού να έχουν προστεθεί στην συνολική δύναμη.
Για την Ρωσία είναι κρίσιμη η ανακατάληψη της Ιντλίμπ, καθώς από εκεί ξεκινούν επιθέσεις drone κατά τη αεροπορικής βάσης Χμέιμιμ.
pronews