22.5.18

Επίθεση Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕΠερίπου 70 άτομα πέταξαν μπογιές, παρέμειναν για λίγα λεπτά και μετά έφυγαν (φυσικά ανενόχλητοι...)

Θοδωρής Παναγιωτίδης

Περίπου 70 άτομα του Ρουβίκωνα πήγαν στο ΣτΕ το απόγευμα της Δευτέρας και πέταξαν μπογιές στην μπροστινή και πλαϊνή πλευρά του κτιρίου.


Παρέμειναν για τρία λεπτά και στη συνέχεια έφυγαν.
Την ευθύνη ανέλαβαν από κοινού οι οργανώσεις Ρουβίκωνας, Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, οι οποίες, με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση στο κτίριο του ΣτΕ λόγω της απόφασης του, που έκρινε "συνταγματικό" τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων.

ΝΔ: Η ανοχή της δράσης τους από την κυβέρνηση επέφερε ακόμα και ευθεία απειλή προς τη Δικαιοσύνη

Ανακοίνωση για την επίθεση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας τα εξής:
"Μετά την έφοδο του Ρουβίκωνα ακόμη και στο Σ.τ.Ε. δεν έχει πια σημασία αν τα μέλη του δρουν με την ανοχή του Μαξίμου ή με τον εσκεμμένο αφοπλισμό της αστυνομίας. Όταν ο Δήμαρχος Τήνου μηνύει και συλλαμβάνονται επί τόπου οι Ρουβίκωνες, η ανοχή της δράσης τους από την Κυβέρνηση είναι προφανές ότι οφείλεται σε μια κατάπτυστη πολιτική επιλογή που επέφερε απόψε ακόμη και ευθεία απειλή προς τη Δικαιοσύνη".
"Τα παιδιά (μας) τα φιλαράκια τα καλά...
Juan