21.5.18

Το Μαυροβούνιο θα τοποθετήσει συρματόπλεγμα στα σύνορα με Αλβανία



Το Μαυροβούνιο εξετάζει τη δυνατότητα δημιουργίας φράχτη συρματοπλέγματος στα σύνορα με την Αλβανία για να αποτραπεί η διέλευση παράνομων μεταναστών. Αυτό ανακοίνωση η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου  την Κυριακή. «Εάν υπάρξει μεγαλύτερη εισροή λαθρομεταναστών, θα σηκώσουμε συρματοπλέγματα στα σύνορα με την Αλβανία» ανέφερε στην  κρατική τηλεόραση ο Βόισλαντ Ντράγκοβιτς, επικεφαλής του Τμήματος Εποπτείας των κρατικών συνόρων του Μαυροβουνίου.



Πρόσθεσε ότι οι αλβανικές αρχές έχουν επανειλημμένα αρνηθεί να δεχθούν λαθρομετανάστες που εισήλθαν στο Μαυροβούνιο στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής  των παράνομων μεταναστών.
Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες από τη Μέση Ανατολή που έχουν σκοπό να μεταβούν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης έχουν βρει νέο διάδρομο στα Βαλκάνια: από την Αλβανία πηγαίνουν στο Μαυροβούνιο και τη Βοσνία και από εκεί στην Κροατία, που είναι μέλος της ΕΕ.
Πολλά ευρωπαϊκά κράτη έχουν σηκώσει συρματοπλέγματα στα σύνορά τους για να περιορίσουν την εισροή λαθρομεταναστών. Η Ουγγαρία έχει τοποθετήσει φράχτη στα σύνορά της με τη Σερβία και την Κροατία στη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης του 2015, όταν πάνω από 1 εκατομμύρια πρόσφυγες και λαθρομετανάστες εισήλθαν στην Ευρώπη, σημειώνει το δημοσίευμα.
 
(Στοιχεία από TVKlan.al)
http://greeknation.blogspot.gr