30.5.18

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα σήμερα


Λόγω της γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ καθώς και άλλοι αντιπροσωπευτικοί κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς, διαμαρτυρόμενοι για τις «συνεχείς πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης», η χώρα θα βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη, 30 Μαΐου, σε απεργιακό κλοιό
Ταλαιπωρία περιμένει τους πολίτες που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ ενώ δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.
Η ΓΣΕΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30, στην Ομόνοια

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Τα προβλήματα για το επιβατικό κοινό θα ξεκινήσουν από νωρίς το πρωί, καθώς η Αθήνα θα μείνει χωρίς τρένα και προαστιακό, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του Μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο. 
Με τη σειρά τους οι εργαζόμενοι των λεωφορείων και των τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας, μέχρι τις 09:00 το πρωί και έπειτα από τις 21:00 μέχρι την λήξη της βάρδιας. 
Την Πέμπτη, 31 Μαΐου η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη για όσους κινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς θα είναι ακινητοποιημένα, όλη τη μέρα, τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ. 
Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα συμμετέχουν στην αυριανή πανελλαδική απεργία, με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7:30 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.
cnn.gr