21.5.18

Ποιοι «Μακεδόνες» – Οι «Θράκες» είναι η απειλή



Τον Απρίλιο του 2015 στο Μουσείο του Λούβρου λειτούργησε η έκθεση «Εποποιία των Θρακών Βασιλέων», με αντικείμενα του αρχαίου πολιτισμού των Θρακών, τα οποία έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στα βουλγαρικά εδάφη.
Η έκθεση, που είχε διαρκέσει έως τις 20 Ιουλίου, περιελαμβάνε και αντικείμενα από τις τελευταίες αρχαιολογικές ανασκαφές στον τάφο του Θράκα ηγεμόνα Σεύθη Γ΄. Η συλλογή, που μεταφέρθηκε από τη Βουλγαρία στο Παρίσι στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, περιλαμβάνει αντικείμενα από 17 Μουσεία της Βουλγαρίας.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, και οι υπουργοί Πολιτισμού της Βουλγαρίας και της Γαλλίας, Βεζντί Ρασίντοφ και Φλερ Πελερίν, αντίστοιχα, έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια.
Μεταξύ των ειδικών προσκεκλημένων ήταν η επικεφαλής της Unesco, Ιρίνα Μπόκοβα, και η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.
«Είμαι περήφανος που το όνομα της Βουλγαρίας έλαμψε, για πρώτη φορά, στην πρόσοψη του Λούβρου» ανέφερε ο Βούλγαρος υπουργός Πολιτισμού, Βεζντί Ρασίντοφ, ο οποίος ανέφερε ότι την έκθεση επισκέφθηκαν τέσσερα εκατομμύρια άτομα.
Ψάχνουν τον τάφο του Ορφέα
Τα τελευταία 20 χρόνια οι Βούλγαροι έχουν κυριολεκτικά σκάψει όλη την χώρα τους. Πρώτος τους στόχος να ανακαλύψουν και να αναδείξουν όλα τα Θρακικά Μνημεία και δεύτερος να βρούνε τον τάφο του Ορφέα.
Η αρχαία Θράκη συνδέεται κυρίως με την εμβληματική φιγούρα του Ορφέα και του Τηρέα, που οριοθέτησαν τον ελληνικό κόσμο της μυθολογίας. Μια τέτοια ανακάλυψη θα τους δώσει την δυνατότητα να χτίσουν την δική τους ιστορία ώστε σε μερικά χρόνια από τώρα να ξεχαστεί η πραγματική καταγωγή τους.
Θέλουν να ταυτιστούν με την ιστορία της Θράκης
Στον αγώνα τους να δημιουργήσουν την «αρχαία ιστορία τους» έχουν δύο σημαντικά εμπόδια. Το ένα είναι τα Σκόπια, μια ενδεχόμενη αναγνώριση ενός Μακεδονικού Έθνους αυτόματα θα τους αποκόψει από τον χώρο δυτικά της χώρας τους, και το άλλο εξίσου σημαντικό, οι Πομάκοι.
Το δεύτερο μάλιστα μπορεί να γίνει εντονότερο για την Βουλγαρία αν υπάρξει κάποιο «ατύχημα» με τα Σκόπια. Τότε οι Αμερικάνοι είναι πέρα από βέβαιο ότι θα ενεργοποιήσουν το «ορφανό έθνος» των Πομάκων και θέσουν τις βάσεις για το pomakistan.
Το Pomakistan δεν είναι μια θεωρία συνωμοσίας, είναι μια πραγματικότητα όπου 500.000 Πομάκοι στον κόσμο(350000 στην Βουλγαρία) δουλεύουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έκαναν και οι Σκοπιανοί του Καναδά την δεκαετία του 90΄
viadiplomacy.gr