17.5.18

Φ. Κουβέλης: «Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα από κανέναν»...


Φ. Κουβέλης: «Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα από κανέναν»...

Αυτό είναι το λάθος μας. Δυστυχώς όταν δεν διεκδικούμε εμείς, τότε δίνουμε στους άλλους το δικαίωμα να διεκδικήσουν από εμάς. Αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν οι ανεγκέφαλοι πολιτικοί μας (διαχρονικά).Όταν διεκδικείς και εσύ, τότε παύει να διεκδικεί απο εσένα και ο αντίπαλός σου.
Απλή λογική που δυστυχώς δεν "κυκλοφορεί" ούτε σε πολιτικούς ούτε σε πολιτειακούς παράγοντες.Μας λένε, δηλαδή, ότι δεν διεκδικούμε τη Β. Ήπειρο, Τη Μ. Ασία, τον Πόντο, την Κύπρο; Τα πουλήσαμε και δεν το ξέρουμε;
Α. Αλεξανδρής/ Efenpress
__________________________________
«Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα από κανέναν» τόνισε από τα Τρίκαλα όπου μίλησε, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Φώτης Κουβέλης, υπογραμμίζοντας πως «δεν επιτρέπουμε και την οποιαδήποτε αμφισβήτηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, τα οποία είναι καθορισμένα και δεν επιδέχονται την οποιαδήποτε αναθεώρηση, ή όπως λέγεται, "επικαιροποίηση"».
«Είναι συγκεκριμένα τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες», σημείωσε ο κ. Κουβέλης.
Μιλώντας εν συνεχεία στο ΑΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας ανέφερε: «Η παρουσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας στην περιοχή, έχει σχέση με τη σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, μία εξαιρετική σχολή η οποία εκπαιδεύει τα μελλοντικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Οι ένοπλες δυνάμεις μας, συνιστούν και συγκροτούν ισχυρή αποτρεπτική δύναμη».
Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη «η χώρα μας είναι μία χώρα της ειρήνης, μία χώρα, που επιδιώκει την ευρύτερη συνεργασία στην περιοχή. Ταυτόχρονα όμως, η Ελλάδα, με τις ένοπλες δυνάμεις της και με την αποτρεπτική δύναμη, έχει την ικανότητα, με τη συγκρότησή της, τη δομή της, και το υψηλό φρόνιμα, να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα».
pronews