19.5.18

Μετά από τα “μπράβο” Τραμπ για τις αμυντικές μας δαπάνες ήρθε και βράβευση των ΕΔ



Μετά από το μπράβο του Προέδρου Τραμπ στην Ελλάδα για την συνέπειά της να πληρώνει τις αμυντικές της υποχρεώσεις στο ΝΑΤΟ, σε αντίθεση με τους “πλούσιους” της Ευρώπης ,χθες βράδυ , σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Αθήνα, το American Hellenic Institute (ΑΗΙ), βράβευσε τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) για τη διαχρονική συνεισφορά τους στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και στην προαγωγή των διμερών στρατιωτικών σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ. Ελπίζουμε ότι τις δηλώσεις και τις βραβεύσεις κάποια στιγμή θα τις ακολουθήσουν και πιο χειροπιαστές κινήσεις. Όπως για παράδειγμα η οικονομική βοήθεια που αναμένεται αλλά προς το παρόν δεν έρχεται για τις ανάγκες των ελληνικών ΕΔ.


Το βραβείο ‘’Hellenic Heritage Public Service’’ επέδωσε ο Πρόεδρος του ΑΗΙ, κ. Nick Larigakis, στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην αντιφώνηση του, τόνισε ότι το εν λόγω βραβείο ανήκει στο σύνολο των στελεχών των ΕΔ. Επιπρόσθετα:
-Eυχαρίστησε το ΑΗΙ για τη συνεργασία και την εν γένει προσφορά του.
-Υπογράμμισε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, εκπαίδευσης και ηθικού του έμψυχου δυναμικού των ΕΔ, γεγονός που το καθιστά τον βασικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος.
-Επισήμανε την αποφασιστική συμβολή των ελληνικών ΕΔ στην υποστήριξη της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με την προώθηση διεθνών στρατιωτικών συνεργασιών.
-Τόνισε το πολυδιάστατο κοινωνικό έργο που αναπτύσσουν οι ΕΔ στο εσωτερικό.
militaire