5.5.18

5η Μαΐου, εορτή της Αγίας Ειρήνης, προστάτιδας της Ελληνικής Χωροφυλακής



Ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κυρός Σεραφείμ Τίκας, έγραψε με την ευκαιρία του πρώτου επίσημου εορτασμού της ότι το Σώμα της Ελληνικής Χωροφυλακής την επέλεξε ως προστάτιδα για να καταυγάζει την πορεία του ένδοξου Σώματος της πατρίδας μας και να ενισχύει στην υψηλή του αποστολή της προστασίας της ζωής, της τιμής και της περιουσίας των πολιτών, αγαθών πολύτιμων και αιωνίως θεσμοθετημένων.
Η μνήμη είναι το θεμέλιο του κάθε λαού. Είναι μια αναμμένη λαμπάδα μέσα στα σκοτάδια της λήθης για να βλέπουν οι λαοί την πορεία τους μέσα στο ιστορικό παρελθόν και να διδάσκονται. 


Δυστυχώς, η ιστορική πορεία της Χωροφυλακής διεκόπη το έτος 1984 με την κατάργηση της για λόγους μικροπολιτικούς, όπως έγινε και με την κατάργηση του Σώματος της Αστυνομίας Πόλεων.
πηγη:mouzakinews.gr
________________
Με την κατάργηση της Ελληνικής Χωροφυλακής..."παύθηκε" και η Αγία Ειρήνη γιατί- λέει- την είχε "διορίσει" η...Χούντα!!! και στη θέση της (στην ΕΛ.ΑΣ), "διορίστηκε" ο Άγιος Αρτέμιος. Δεν γνωρίζω αν πράγματι αληθεύει η πληροφορία αυτή, αλλά από τους "δημοκράτες" πολιτικούς του 1974 και εντεύθεν, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς!
Juan