16.4.18

Η “υποστολή” σημαίας στους Ανθρωποφάγους από Τούρκους επανάληψη των λαθών των Ιμίων

Τα παιδία παίζει.....Juan

Στο ίδιο σκηνικό θεατές ενός έργου που έχει ξαναπαιχτεί στο Αιγαίο, με τέλος που δεν ήταν ευχάριστο για την Ελλάδα. Το 1996 στη κρίση των Ιμίων ήταν ο “πόλεμος σημαίας ” Τούρκων και Ελλήνων στα Ίμια, που οδήγησε στην κλιμάκωση της κρίσης. Τώρα κάποιοι νεαροί από τους Φούρνους ύψωσαν σημαία στη νησίδα Ανθρωποφάγοι και απ΄ ότι φαίνεται οι Τούρκοι δεν έχασαν την ευκαιρία εκμετάλλευσης και μάλιστα σε υψηλότατο επίπεδο:
ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους Μπιναλί Γιλντιρίμ έκανε δηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τις οποίες σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και το πλήρωμά του κατέβασαν την ελληνική σημαία από τους Ανθρωποφάγους.
Η υπόθεση πρώτα απ΄ όλα πρέπει να επιβεβαιωθεί. Το γεγονός ότι ο ίδιος ο Γιλντιρίμ κάνει δηλώσεις δείχνει ότι οι Τούρκοι θέλουν να κλιμακώσουν. Πως θα χειριστούμε εμείς το θέμα είναι το ερώτημα.
Για όσους δικούς μας δεν έχουν πειστεί ότι τα νησιά του Αιγαίου μας ανήκουν και δεν χρειάζεται να βάλουμε σ΄ όλα από μια σημαία για να …πειστούμε, θα επανέλθουμε όταν τελειώσει και η νέα κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά…
Όλα αυτά λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη Τσίπρα στο Καστελόριζο που είναι προγραμματισμένη για αύριο.
militaire