20.4.18

Πάλι το ΝΑΤΟ «δεν ξέρει τίποτα»: «Να τα βρείτε με την Τουρκία σαν καλοί γείτονες» - «Άδειασμα» της Αθήνας

Η νοημοσύνη των επικεφαλής του ΝΑΤΟ τελικά πρέπει να αμφισβητηθεί. Σοβαρά θεωρούν τη Τουρκία μέλος του ΝΑΤΟ; Πιστεύουν ότι σε πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας η Τουρκία θα πολεμήσει στο πλευρό του ΝΑΤΟ; Είναι απολύτως  βέβαιο ότι θα κρατήσει μια αυστηρή ουδετερότητα, εξαπατώντας ταυτόχρονα και το ΝΑΤΟ που τη θεωρεί μέλος του και τη Ρωσία που τη θεωρεί σύμμαχό της!
Τα ίδια δεν έκανε και στον Β΄παγκόσμιο πόλεμο που προσποιήτο την ουδέτερη χώρα αλλά  ήταν και με τους  Ναζί, στα κρυφά... Ως πότε θα ανέχονται  μία μάζα απολίτιστων και αιμοσταγών Μογγόλων να κοροϊδεύει , να απειλεί και να "δουλεύει" τους πάντες; Η διάλυση αυτού του μορφώματος είναι περισσότερο από αναγκαία προκειμένου να διασφαλιστεί η ειρήνη, όχι μόνο της περιοχής αλλά και ολόκληρου του κόσμου που διακυβεύεται από τους πολεμικούς υστερισμούς και τις ιμπεριαλιστικές παρακρούσεις της Τουρκίας.
ΑΛΕΞ/ Efenpress
_____________________________
Για άλλη μια φορά το ΝΑΤΟ εξισώνει την επιτιθέμενη και προκλητική Τουρκία με την Ελλάδα και ζητάει από τις δύο χώρες «να λύσουν τις διαφορές τους σε πνεύμα καλής γειτονίας και στο πλαίσιο διμερών διαπραγματεύσεων».
Για ακόμα μια φορά το ΝΑΤΟ παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και αποποιείται των ευθυνών του απέναντι στην αποθράσυνση της Τουρκίας αφού η Άγκυρα εδώ και δεκαετίες γνωρίζει ότι θα έχει «μαλακή» αντιμετώπιση. 
Τη θέση του ΝΑΤΟ εξέφρασε ο ΓΓ της βορειοατλαντικής συμμαχίας Γενς Στόλντεμπεργκ. 
Ο κ. Στόλτενμπεργκ ρωτήθηκε σχετικά από Τα Νέα, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Χάγη. 
«Υπάρχουν ως γνωστόν διαφορές μεταξύ των δύο χωρών. Καλώ την Τουρκία και την Ελλάδα να λύσουν τις διαφορές τους σε πνεύμα καλής γειτονίας και στο πλαίσιο διμερών διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο Στόλντεμπεργκ χαιρετίζοντας την πρόσφατη συνομιλία Τσίπρα-Γιλντιρίμ «για να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα αυτά»
Σε ότι αφορά ενδεχόμενη παρέμβαση του ΝΑΤΟ ήταν σαφής: «Δεν θεωρώ ότι θα ήταν χρήσιμο να εισέλθει το ΝΑΤΟ στα συγκεκριμένα θέματα που προκαλούν προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Ελλάδα και την Τουρκία. Και οι δύο χώρες είναι πολύτιμοι σύμμαχοι και μέλη της συμμαχίας για αρκετές δεκαετίες» τονίζοντας ότι και οι δύο συμβάλλουν στις αποστολές, τις επιχειρήσεις και τη συλλογική άμυνα με διάφορους τρόπους, «κάτι που χαιρετίζουμε».
Όπου ΝΑΤΟ φυσικά από πίσω μιλούν οι Αμερικανοί. Παρά τις συνεχόμενες τουρκικές προσβολές αλλά και την αγορά των ρωσικών S-400 το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ επιλέγουν την πολιτική του κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία.
Ελπίζουν πως κάποτε δεν θα υπάρχει ο Ρ.Τ.Ερντογάν και θα πρέπει μέχρι τότε να υπάρχει υπομονή ώστε η Τουρκία να παραμείνει στις συμμαχικές δομές.
Τα Στενά είναι πολύ σημαντικά για τις ΗΠΑ και ξέρουν ότι αυτή την στιγμή η προσέγγιση Τουρκίας-Ρωσίας τα έχει «ανοίξει» για την Μόσχα επιτρέποντάς της την ελεύθερη πρόσβαση στα «ζεστά» νερά.
Η Μόσχα από την δική της πλευρά έχει χειριστεί τόσο έξυπνα το ζήτημα της Τουρκίας που έχει κυριολεκτικά «στριμώξει» τις ΗΠΑ.
Ίσως θα έπρεπε και η Ελλάδα να πάρει παραδείγματα από την Τουρκία για το πως να χειρίζεται τις δικές της υποθέσεις.
 pronews