4.3.18

Ο Ερντογάν χαστούκισε τις ΗΠΑ: Δεν μπορώ να συζητώ λογικά μαζί σας – Εγώ θα πάρω S-400


Σίγουρος ότι η Τουρκία θα αγοράσει από τη Ρωσία το αντιαεροπορικό σύστημα S400 δήλωσε την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αψηφώντας ευθέως τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα εάν αποκτήσει το υπερσύγχρονο ρωσικό όπλο. Επίσης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει «λογικά» τις ΗΠΑ από τη στιγμή που εξοπλίζουν τους Κούρδους της Συρίας.

«Εμείς μία φορά το λέμε. Η δουλειά έκλεισε. Έχουμε συμφωνήσει με τους Ρώσους και η δουλειά αυτή έχει κλείσει», είπε χαρακτηριστικά, στέλνοντας και μήνυμα στις ΗΠΑ που έχουν ήδη αντιδράσει για την αγορά αυτή.
Ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους, όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε πως η Τουρκία δεν θα ρωτήσει κανέναν για το πώς θα χτίσει την ασφάλεια της και φέρνοντας ως παράδειγμα την αγορά των S-300 από την Ελλάδα, είπε:
«Και η Ελλάδα, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αγόρασε πυραύλους S-300 από τη Ρωσία.
»Επιβλήθηκαν κυρώσεις στην Ελλάδα; Δεν είμαστε από εκείνους που θα ρωτήσουν τους άλλους για θέματα που αφορούν την ασφάλεια της χώρας μας.
»Από τους στρατηγικούς εταίρους μας, από τις χώρες που ανήκουν στην ίδια συμμαχία, αναμένουμε να συμπεριφερθούν ως σύμμαχοι.
»Για παράδειγμα, μία χώρα – σύμμαχος (σ.σ. ΗΠΑ), που παρέχει όπλα σε μία τρομοκρατική οργάνωση (σ.σ. Κούρδοι Συρίας) και μάλιστα δωρεάν, δεν είναι δυνατόν να την αντιμετωπίζουμε λογικά».
pronews