13.3.18

Έντονη αντίδραση των εργαζομένων του MEGA – Προσπαθούν να σταματήσουν το «λουκέτο»

Έντονη κινητικότητα αυτή την ώρα στις εγκαταστάσεις του MEGA με τους απλήρωτους εργαζομένους που κρατούν τόσους μήνες το σταθμό «ζωντανό» να έχουν παγώσει από την απόφαση του ΕΣΡ αλλά να αναζητούν λύσεις.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες εξετάζεται να καταθέσουν αίτημα ανακοπής της απόφασης του ΕΣΡ έχοντας «νόμιμο συμφέρον» προσπαθώντας να δώσουν οι ίδιοι παράταση ζωής στο MEGA.
Σημαντική όμως θα είναι η στάση των μετόχων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ καθώς αν θέλουν να αποφύγουν το «λουκέτο» θα πρέπει άμεσα το ΔΣ της εταιρείας να δώσει εντολή στο νομικό τμήμα της να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να μην εκτελεστεί η απόφαση του ΕΣΡ έως ότου αποφανθεί το ΣτΕ.
Τα επόμενα 24ωρα λοιπόν είναι κρίσιμα για το «μαύρο» καθώς με την απόφαση του ΕΣΡ θα ενημερωθεί η Εθνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που θα διατάξει τη DIGEA να προχωρήσει στη διακοπή σήματος του MEGA

Η απόφαση του ΕΣΡ

Σήμερα το μεσημέρι τα μέλη της Αρχής συνεδρίασαν με σκοπό να αποφασίσουν το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού καθώς χθες κατατέθηκε το υπόμνημα από την εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ με το οποίο ζητείτο ο σταθμός να χαρακτηριστεί ως θεματικός και να μην διακοπεί το σήμα του αφού δεν συμμετείχε στο διαγωνισμό για τις άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου.
Όπως όμως αναφέρεται στην απόφαση του ΕΣΡ είχε δοθεί «σιωπηρώς» από το νομοθέτη δυνατότητα μεταβολής του χαρακτήρα προγράμματος, αλλά η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ δεν υπέβαλε δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματος του σταθμού.
Ως εκ τούτου λοιπόν «Αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο MEGA CHANNEL εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ.10 του Ν.4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ να τερματίσει τη λειτουργία του».
Σύμφωνα με τη διαδικασία το ΕΣΡ θα ενημερώσει τη DIGEA να διακόψει το σήμα του MEGA ρίχνοντας «μαύρο» στον τηλεοπτικό σταθμό που πρωταγωνιστούσε για πολλά χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο…!
Βαρύ το κλίμα αυτή την ώρα στις εγκαταστάσεις του MEGA με τους εκατοντάδες εργαζόμενους που επί σειρά μηνών κρατούσαν απλήρωτοι το σταθμό «ζωντανό» να πρέπει να δεχτούν τη σκληρή πραγματικότητα…!

Δείτε όλο το σκεπτικό του ΕΣΡ για το κλείσιμο του Mega

   
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΕΛΑΣ
newsit