14.3.18

H τουρκική Αεροπορία «σφυροκόπησε» τον συριακό Στρατό - Νεκροί και τραυματίες

Σφοδρό βομβαρδισμό συριακών δυνάμεων από την τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ) είχαμε πριν λίγο όταν τουρκικά μαχητικά κτύπησαν φυλάκιο του συριακού Στρατού στην σιιτική πόλη Νουμπλ

Η πόλη βρίσκεται βόρεια του Χαλεπίου και σύμφωνα με μαρτυρίες κτυπήθηκε πολλές φορές με αποτέλεσμα να σκοτωθούν Σύροι στρατιώτες και άγνωστος αριθμός αμάχων.
Το ότι ο βομβαρδισμός επαναλήφθηκε αρκετές φορές καταδεικνύει ότι δεν ήταν λάθος κτύπημα αλλά η ΤΗΚ είχε σαφείς εντολές να το κάνει.
Η ΤΗΚ όμως συνέχισε και σε άλλη πόλη να κτυπάει θέσεις του συριακού Στρατού. Συγκεκριμένα κατέστρεψε το φυλάκιο στην Al-Harash το οποίο ελέγχει το σημείο εισόδου στιν ελεγχόμενες από τους Κούρδους περιοχές
Συνολικά έχουν αναφερθεί απώλειες 8 Σύρων στρατιωτών
Το ότι οι Τούρκοι είχαν σχεδιάσει τα πλήγματα αυτά φαίνεται από το γεγονός ότι οι πόλεις Nubl και Al-Harash απέχουν πάρα πολύ από ενεργές εμπόλεμες ζώνες.
Επιχειρησιακά λοιπόν δεν υπήρχε κάποιο κέρδος για τις τουρκικές ΕΔ. Ήταν ένα μήνυμα προς την Δαμασκό ότι πλέον «κουμάντο» στην Β.Συρία θα κάνει η Άγκυρα.
Δεν επιθυμεί η τουρκική ηγεσία να αναλάβουν τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα τον έλεγχο των κουρδόφωνων περιοχών.
Θεωρούν ότι ο επί χρόνια ταλαιπωρημένος συριακός Στρατός δεν είναι σε θέση να επιβληθεί στο Κουρδιστάν αλλά και ότι δεν αποτελεί σημαντική απειλή για τις τουρκικές ΕΔ.
Κάτι που ισχύει εν μέρει καθώς οι συριακές ΕΔ έχουν υποστεί βαρύτατες απώλειες όλα αυτά τα χρόνια και σε προσωπικό αλλά και σε οπλισμό, εξοπλισμό
Ακολουθούν βίντεο από πρόσφατους  βομβαρδισμούς
pronews