14.3.18

«Ω παίδες Ελλήνων ίτε…νυν υπέρ πάντων αγών»

Του Στέλιου Παπαθεμελή*


Στην Κύπρο έχουμε ήδη Γ΄ Αττίλα και στο Αιγαίο αρχή εκτελέσεως στρατιωτικών τετελεσμένων. Αυτά είναι γεγονότα που θέτουν κράτος – έθνος Ελλήνων επί ποδός πολέμου. Αντιδρούν οι καθ’ έξιν ειρηνολόγοι. Αλλά αυτοί αρνούνται να καταλάβουν εκείνο που έλεγαν οι Ρωμαίοι: «si vis pacem, para bellum»=αν θέλεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο. Πρόκειται για τον μόνο αποτελεσματικό τρόπο αποτροπής του πολέμου. Το «διάλογος ή πόλεμος» είναι ψευδοδίλλημα. Το ορθό δίλημμα είναι πάντοτε «αποτροπή ή πόλεμος». Όσοι δηλώνουν εναντίον του πολέμου και δεν αντιπαρατάσσουν την αποτροπή, κορϊδεύουν.

Η Τουρκία εντείνει ολοένα και περισσότερο την εμπράγματη επιθετικότητά της, γεγονός που σηματοδοτεί ειλημμένη απόφασή της να προκαλέσει θερμό επεισόδιο. Στόχος της η διχοτόμηση του Αιγαίου και κατ’ επέκταση της Μεσογείου με όριο τον 25ο Μεσημβρινό. Οι ελλαδικές ηγεσίες, με κατά περίπτωση εξαιρέσεις, δεν έπραξαν το «δέον» για να ανακόψουν τον μετακεμαλικό και στη συνέχεια νεοοθωμανικο επεκτατισμό. 

Αττίλας 1 + 2, Ίμια ’96, («γκρίζες ζώνες»), Μαδρίτη ’97, («ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο»), Ελσίνκι («διεύρυνση διαφορών» πέραν της νομικής για την υφαλοκρηπίδα και υπαγωγή τους στη Χάγη) κ.ά.

Για λόγους που σχετίζονται με την ενδυνάμωση του φρονήματος Λαού και Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να περάσουμε τάχιστα από το αυτοκτονικό «δεν διεκδικούμε τίποτε» στο «Διεκδικούμε ό,τι μας ανήκει».

Η χώρα με το εκτεταμένο νησιωτικό της σύμπλεγμα διαθέτει στρατηγικά πλεονεκτήματα και πολλαπλασιαστές ισχύος. Επείγουν γι’ αυτό δύο τινά, η αναστήλωση και γιγάντωση του φρονήματος Λαού και στρατού και η επικαιροποίηση της εθνικοαμυντικής θωράκισης της χώρας. 

Όταν ο «σεϊχουλισλάμης» απειλεί τους Αμερικανούς με «οθωμανικό χαστούκι» και μείς δεν εκμεταλλευόμαστε αυτήν την ακραία προσβολή του αμερικανικού φιλότιμου, σημαίνει ότι έχουμε «ηττημένα μυαλά».

Διεθνώς κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες με ειδίκευση στο πρακτέο πρέπει να κληθούν τάχιστα να στελεχώσουν ειδικές ομάδες εργασίας. Η Ελλάδα με τη Σούδα και όχι μόνον είναι το αβύθιστο αεροπλανοφόρο και ο σταθερότερος και σημαντικότερος σήμερα σύμμαχος των ΗΠΑ στην Ν. Α. Μεσόγειο.

Η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα οφείλει να αντλήσει διδάγματα από την μακρά αποτελεσματική λειτουργία του αμερικανοεβραϊκού λόμπι το οποίο μετά την διάλυση της τουρκοισραηλινής συμμαχίας είναι ανοιχτό σε μια συνεργασία με τον Ελληνισμό! Λιγότερο εντυπωσιακό, αλλά σφόδρα ακτιβιστικό και εντόνως αντιτουρκικό το αρμενικό λόμπι. Εργάζεται ήδη για τη ματαίωση της πώλησης των «αόρατων» F-35 στην Τουρκία από τις ΗΠΑ. Πρέπει αυτό να είναι στόχος απόλυτης προτεραιότητας για μας για να διασώσουμε την βασική αεροναυτική μας ισορροπία στο Αιγαίο. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να κάνουμε κάτι σοβαρό και μετρήσιμο γι’ αυτό. Κυβέρνηση και Βουλή οφείλουν να κινηθούν δραστικά και μπορούν, αν απαλλαγούν από τα κομματικά γρανάζια να προχωρήσουμε σε αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που αποδυναμώνει τον εχθρό και ενισχύει τον Ελληνισμό.

Η Τουρκία στοχεύει να μπει στο ενεργειακό παιχνίδι τής Ανατολικής Μεσογείου μέσω Κυπριακής και Ελλαδικής ΑΟΖ. Με την απειλή στρατιωτικής βίας πειθανάγκασε ήδη σε αποχώρηση το γεωτρύπανο της ιταλικής ENI από το οικόπεδο 3. Δυστυχώς η Ιταλία το έπαιξε “ευγενής” και δεν έστειλε πολεμικές φρεγάτες να προστατεύσουν την γεώτρηση. 

Το Βερολίνο δεν μας αγαπά - ουδέποτε άλλωστε, μάς αγάπησε. Στέλνει τώρα ωκεανογραφικό για έρευνες νοτίως της Κρήτης στην ελληνική ΑΟΖ και ζητάει άδεια από τους … Τούρκους! Αυτοί έσπευσαν ήδη να εκδώσουν παράνομη NAVTEX για έλεγχό της από την κυπριακή ΑΟΖ μέχρι την Κρήτη! Κομπάζει επί τούτο η «Μιλλιέτ» γράφοντας για «άδεια από την Τουρκία που θα τρελλάνει Ελλάδα και Κύπρο»(!) 

Η Μέρκελ χαμογελούσε, μάλλον ειρωνικά, προχθές του δικού μας στις Βρυξέλλες. Ουραγός στο βρώμικο παιχνίδι της Άγκυρας που επιδιώκει μέσω Ελλάδος και Κύπρου να καρπωθεί ανύπαρκτα δικαιώματα στα ενεργειακά αποθέματα της περιοχής και να ματαιώσει τον προγραμματισμένο αγωγό East Med επειδή ευτυχώς αυτός δεν περνά από την Τουρκία. 

Η αντιπολίτευση του σουλτάνου είναι ανθελληνικότερη του ανθέλληνα, Ερντογάν καθώς ο μεν Κιλιντζάρογλου τον καταγγέλλει «γιατί ακόμη δεν απελευθέρωσε τα 18 παρανόμως κατεχόμενα από τους Έλληνες τουρκικά νησιά», ενώ οι “Γκρίζοι Λύκοι” συμμαχούν μαζί του εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2019 κάνοντάς τον (δι) εκδικητικότερο απ’ όσο είναι…

Η εξωτερική μας πολιτική διολίσθησε τα τελευταία χρόνια σε κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθηση υποχωρήσεις από πάγιες θέσεις μας. Δεχθήκαμε αντί διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, την τουρκοειδή Πενταμερή στην οποία αναγνωρίσαμε εκ νέου την Τουρκία, χώρα Εισβολής, Κατοχής και έκνομου Εποικισμού στην Κύπρο, εγγυήτρια δύναμή της και υποβιβάσαμε την διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία σε … Κοινότητα! Συζητούμε με τους Τούρκους μιαν εσωτερική δομή κράτους παγκοσμίως άγνωστη, όπου η μειοψηφία τού 18% θα είναι ισοδύναμη με την πλειοψηφία τού 82%, δομή η οποία εν τοις πράγμασι είναι αδιανόητο να λειτουργήσει, προκαλώντας εξ αυτού και μόνον του λόγου πρόσχημα νέας τουρκικής εισβολής.

Να κηρύξουμε πανεθνικό συναγερμό για τη σωτηρία της πατρίδας μας ανεβάζοντας το αγωνιστικό φρόνημα του λαού μας. 

«Ω παίδες Ελλήνων ίτε / ελευθερούτε πατρίδ’, 

ελευθερούτε δε / παίδας, γυναίκας, 

θεών τε πατρώων έδη / θήκας τε προγόνων, 

νυν υπέρ πάντων αγών».

(Αισχύλος, Πέρσαι, 402).


Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης