10.3.18

Αθωώθηκαν οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν σε απαγορευμένη περιοχή στον Έβρο

Οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι, ένας  άνδρας 31 ετών και μία γυναίκα 32 ετών που εργάζονται στο γερμανικό δίκτυο ARD, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την 16η  Μεραρχία Πεζικού και γι’ αυτό συνελήφθησαν

Αθωώθηκαν οι δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, όπου οδηγήθηκαν  με την κατηγορία της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, μετά την σύλληψη τους χθες το απόγευμα στο χωριό Πραγγί Διδυμότειχου.


Οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι, ένας  άνδρας 31 ετών και μία γυναίκα 32 ετών που εργάζονται στο γερμανικό δίκτυο ARD, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την 16η  Μεραρχία Πεζικού και γι’ αυτό προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμότειχου.

Το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στο αυτόφωρο όπου και δικάστηκαν. Υποστήριξαν ότι ετοίμαζαν ένα ντοκιμαντέρ για το κανάλι που εργάζονταν, το ARD, με θέμα τις διαδρομές που ακολουθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες επιστρέφοντας από την Γερμανία μέσω Ελλάδας και ποταμού Έβρου στις πατρίδες τους. Ισχυρίστηκαν ότι δεν είδαν την πρώτη απαγορευτική σήμανση και μόλις αντιλήφθηκαν την δεύτερη αποφάσισαν να αποχωρήσουν, αλλά στο μεταξύ συνελήφθησαν απ’ τους αστυνομικούς. 
Πηγή: evros-news.gr, protothema