10.3.18

Παπάγου: «Τσάκωσαν» πλαστογράφο με το όπλο της αστυνομικού φίλης του!

Μια περίεργη υπόθεση ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας, μετά από έναν τυχαίο έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο στου Παπάγου.
Στο τζιπ αυτό επέβαιναν ένας 43χρονος και ένας 19χρονος, που όπως φαίνεται, συνδέονται με πλαστογραφίες και υπεξαίρεση χρημάτων. Στην κατοχή τους μάλιστα βρέθηκε και μικροποσότητα ναρκωτικών. Ακόμα και οι πινακίδες του οχήματος, αποδείχτηκε ότι είναι πλαστές! Κάπου εδώ όμως το πράγμα αρχίζει να περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα όπλο μιας γυναίκας αστυνομικού, και δύο ταυτότητες άλλων αστυνομικών.

Πως περιπλέκεται η υπόθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 43χρονος φαίνεται να συνδέεται ερωτικά με μια 34χρονη αστυνομικό που υπηρετεί στην Αττική. Λίγο πριν πραγματοποιηθεί ο έλεγχος στο τζιπ, φαίνεται πως με αυτό το αυτοκίνητο είχαν πάει την αστυνομικό σπίτι της.
Αυτή κατά πάσα πιθανότητα ξέχασε το τσαντάκι της στο αμάξι, το οποίο περιείχε το όπλο της. Εκτός από το όπλο της όμως είχε και τις ταυτότητες 2 συναδέλφων της, καθώς είχε αναλάβει να τις πάρει και να τις καταστρέψει, με την προβλεπόμενη διαδικασία.
Ο λόγος ήταν ότι αυτοί οι συνάδελφοι είχαν πάρει προαγωγή, επομένως έπρεπε να καταστραφούν οι ταυτότητές τους ώστε να βγουν καινούργιες με τον νέο βαθμό.
Πλέον όμως η αστυνομικός τίθεται υπό έρευνα, για να διαπιστωθεί κατά πόσο ήξερε πως ο φίλος της εμπλέκεται σε πλαστογραφίες και υπεξαίρεση χρημάτων, αλλά και για το όπλο που βρέθηκε στα χέρια του.
Μάλιστα εναντίον της σχηματίστηκε αυτόφωρη δικογραφία, όπως και για τους 2 άνδρες.

Το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ

«Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος 34χρονης αστυνομικού, η οποία υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής και δύο ημεδαπών ιδιωτών, ηλικίας 43 και 19 ετών, αντίστοιχα.
Ειδικότερα, μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα οι δύο ιδιώτες προσήχθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής, γιατί κατά την διάρκεια ελέγχου σε όχημα που επέβαιναν διαπιστώθηκε πως αυτό έφερε καταφανώς πλαστές πινακίδες.
Επιπλέον στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τσαντάκι που περιείχε δύο υπηρεσιακά δελτία ταυτότητας της Ελληνικής Αστυνομίας, μικροποσότητα ναρκωτικών και το υπηρεσιακό πιστόλι της αστυνομικού, με την οποία ο ένας ιδιώτης φέρεται να διατηρεί προσωπικές σχέσεις.
Όπως διακριβώθηκε τα δελτία ταυτότητας είχαν περιέλθει, μέσω της υπηρεσιακής οδού, στην κατοχή της αστυνομικού για καταστροφή, χωρίς όμως η ίδια να προχωρήσει στην προβλεπόμενη διαδικασία.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία και των διατάξεων περί οπλοφορίας όσον αφορά στην αστυνομικό και τα αδικήματα της πλαστογραφίας και των διατάξεων περί οπλοφορίας και εξαρτησιογόνων ουσιών, για τους δύο ιδιώτες.
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινείται ήδη η διαδικασία στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας».
newsit