2.3.18

Πως το ΝΑΤΟ ενημερώθηκε για το επεισόδιο στον Έβρο και οι αμερικανικές παρεμβάσεις…


Το ΝΑΤΟ ενημερώθηκε για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο από Τούρκους, κυριολεκτικά σε πρώτο χρόνο!
Την ώρα που ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, είχαν συνεργασία με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα του ΝΑΤΟ Rose Gottemoeller, έφθασε από το ΓΕΣ η πληροφορία για το επεισόδιο.

Το κακό είναι ότι η πρώτη εικόνα που μεταδόθηκε είναι “πως όλα είναι εξαιρετικά και υπό έλεγχο”. Παρόλα αυτά το θέμα τέθηκε στην Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα, που όπως όλοι οι ΝΑΤΟϊκοί αποφεύγουν να πάρουν ξεκάθαρη κατηγορηματική θέση στα ελληνοτουρκικά. Ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι το επεισόδιο έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια μιας ελληνο-νατοϊκής συνάντησης σε τόσο υψηλό επίπεδο, καλό ήταν.
Από χθες που έχει γίνει γνωστό το επεισόδιο “νατοϊκοί αλλά και αμερικανικοί κύκλοι”έχουν διαύλους επικοινωνίας με τη τουρκική πλευρά, ώστε το θέμα να λυθεί όπως σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν.
Άμεση απελευθέρωση των στρατιωτικών, κάτι που έχει κάνει η Ελλάδα πολλές φορές, όχι μόνο στον Έβρο, αλλά σε πολύ χειρότερες καταστάσεις.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα δεν προχώρησε στη σύλληψη του Τούρκου πιλότου που σκότωσε τον Έλληνα χειριστή. Ακόμη δεν έχουν εξηγηθεί επαρκώς οι λόγοι.
Κανείς δεν μπορεί να ΄ναι βέβαιος ότι το καθεστώς Ερντογάν θα επηρεαστεί από τις εξωτερικές παρεμβάσεις. Αν το σχέδιο προβλέπει εκτός από τη σύλληψη Ελλήνων στρατιωτικών και την εκμετάλλευσή τους ως “ομήρους” για την υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών φυγάδων, τότε κανείς δεν πρόκειται να σταματήσει τη Τουρκία.
Τι έχει στο μυαλό της η Άγκυρα, ακόμη δεν έχει φανεί. Συνεπώς καλή η αισιοδοξία που εκφράζεται από τη κυβέρνηση, αλλά ας είμαστε επιφυλακτικοί.
pronews